• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ayasofyanın yeniden açılması için adım atılacak mı?
30 Ağustos 2015 Pazar 17:16

Ayasofya'nın yeniden açılması için adım atılacak mı?

Seçim Hükümeti'ne Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanan Yalçın Topçu, Ayasofya'nın yeniden cami olarak açılıp açılmayacağı yönündeki soruya cevap verdi.

Kanal A ekranlarında Kanal A Yayın Koordinatörü Fahrettin Damga'nın konuğu olan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, izleyicilerden gelen Ayasofya'nın yeniden açılması için adım atılacak mı? sorusuna cevap verdi.

İşte Yalçın Topçu'nun o açıklaması:

"Herhalde bu işle ilgili kanuni ve hukuki yoldan, resmen yazı yazdık bu işin olunabilirliği, olurluğu nedir? diye. Uluslararası hak ve mecburiyetler var. Uluslararası hukuk var. Bunların gereğine bakılacak ama tabi ben ferdi olmaktan şeref duyduğum yüce bir ümmetin mensubuyum. Ayasofya ile ilgili Mehmed Fatih Sultan Hazretlerinin vasiyeti var. Hangi Müslüman o vasiyeti okuyunca kemikleri titremez. Nedir imkanlarımız? Bunlara bakarız. Gönlümüz tabii ki bunu ister."

AK PARTİ'YE KATILACAK MI?

İşte Topçu'nun o soruya yanıtı:

"Milletin faydasına milletin hizmet noktalarını, milletten ne diye gizleyeceğim. Ben açıklamadan 5 dakika önce duydum. Sayın Başbakan lütfettiler. Dediler ki, "Böyle bir görev takdir ediliyor" bizde dedik ki baş üstüne. Şimdi bana yarın böyle bir teklif gelir mi?

Siyaseten nezakete çok dikkat eden hesaba alan bir insanım. Şimdi sorduğunuz soruya, "Yok ya hu ne yapacağım ben bu işleri" onu desek nezaketsizlik olacak. "Varım" desem dediğim gibi şuradan kalkmaya senedim yok.

Siyaseti ben millete hizmet olarak görüyorum. Siyasette yer ve makam tayin etme merciini de millet olarak görüyorum. Tabii ki devletin aklı, milletin yetisi ile gelen siyasi erk bizi takdir etti ama o takdirde ben eminim ki milletin çoğunluğunun bir isteği vardı." (Kanalahaber)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA