• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrendik
12 Şubat 2012 Pazar 13:43

'Ayaklarımızın üzerinde durmayı öğrendik'

Konya Büyükşehir Belediyesinin Kadınların Eğitimi İle Hazır Giyimde Üretimin Geliştirilmesi ve Doğanlar Mahallesinin Refah Seviyesinin Artırılması projesindeki kursiyerler çalışmalara devam ediyor
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında yürüttüğü “Kadınların Eğitimi İle Hazır Giyimde Üretimin Geliştirilmesi ve Doğanlar Mahallesi’nin Refah Seviyesinin Artırılması” projesine katılan kursiyerlere yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor.

Katıldıkları kursların yanı sıra çeşitli seminerlere ve gezilere katılan kursiyerlere son olarak çevre sağlığı konusu anlatıldı. Doğanlar Mahallesi’nde düzenlenen seminerde kursiyerlere çöpün kaynağında ayrı toplanması, pillerin çevreye atılmaması, bitkisel atık yağların lavabolara dökülmemesi konusunda sunum yapıldı.

MESLEK EDİNMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADILAR

Doğanlar Mahallesi’nde yaşayan bayanların ekonomilerinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamalarını amaçlayan projede, Hazır Giyim Üretim Teknolojisi alanındaki kurslara katılan kursiyerler, bir meslek öğrenmenin mutluluğunu yaşadılar.

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Kurslar ve etkinliklerle sosyal çevre edinen, kendi işlerini yapmaya başlayan kursiyerler, mahallelerinde ilk kez hayata geçirilen proje ve açılan meslek edindirme kursu nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Kurslara katılarak kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendiklerini ve meslek sahibi olduklarını dile getiren kursiyerler, ilk kez gittikleri sergiler, kültür gezileri ve teknik gezilerin hayatlarına renk kattığını vurguladılar.

KURSİYERLER TEKNİK VE SOSYAL GEZİLERE KATILDI

Kadınların Eğitimi İle Hazır Giyimde Üretimin Geliştirilmesi ve Doğanlar Mahallesi’nin Refah Seviyesinin Artırılması projesi kapsamında 106 bayana düz dikiş makinacı, ütücü, kadın üst giysi dikimi, kadın dış giysi dikimi ve overlokçu kursları verildi. Kursiyerler ayrıca tekstil fabrikalarında teknik gezilere ve çeşitli sergilere katılarak kültürel mekan ziyaretleri gerçekleştirdiler. Çevre sağlığının yanında hayat ve algılarımız konulu seminere de katılan kursiyerlere insan hakları ile halkla ilişkiler konularında da seminerler verilecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA