• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ayakkabıcılık eğitimi belediyeden çıktı
04 Mayıs 2010 Salı 16:20

Ayakkabıcılık eğitimi belediyeden çıktı

Konya Büyükşehir Belediyesi Ayakkabıcılık Mesleki Eğitim Merkezi, imzalanan protokolle Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ayakkabıcılık Mesleki Eğitim Merkezi, imzalanan protokolle Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsis edildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Ayakkabıcılık Mesleki Eğitim Merkezi'nde düzenlenen protokol törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü Emine Kıraç, Milli Eğitim Bakanlığı Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hakkı Kapusuz, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman ile Selçuk Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı. Protokol öncesi konuşan Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan binanın çok amaçlı bir eğitim merkezi konumunda olduğunu belirterek, meslek liselerine ve üniversitedeki meslek yüksek okullarının öğrencilerine hizmet veren merkezin sanayi ile iç içe hizmetlerini sürdüreceğini söyledi.

AYAKKABICILIK MESLEK LİSESİ AÇILACAK

Protokol ile Türkiye'de örneğine az rastlanır güzel bir işbirliği modelinin hayata geçtiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, projenin hayırlı olmasını diledi. Ayakkabıcılığın Konya'da lokomotif sektörlerden biri olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, Ayakkabıcılık Sanayi Sitesi'nin içine ayakkabıcılıkla ilgili örnek bir mesleki eğitim merkezinin yapılmasının önemine dikkat çekti. Başkan Akyürek, “Ortaya konan bu durum; yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının Milli Eğitim ayağı ile birlikte devletin diğer birimleri ile işbirliğinin güzel bir sonucudur. Bu tesis, ayakkabıcılık sektörüne çok daha güçlü şekilde hizmet verecektir. Protokolle Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığımız tahsis sonucu burada Türkiye'de ikinci kez ayakkabıcılıkla ilgili meslek lisesi açılacak” dedi. Merkezle birlikte ayakkabı sektörüne yeni hedefler yüklendiğini belirten Başkan Akyürek, yapılan çalışmanın dünyadaki rekabeti de dikkate alarak Türkiye'de yeni bir süreç başlatmasını, uluslararası rekabete katkılar yapmasını diledi.

OKUL-SEKTÖR İŞBİRLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü Emine Kıraç da, ortaya konan tablonun Türkiye'nin özlediği ve ihtiyacı olan bir tablo olduğunu ifade ederek, yerel yönetim, eğitimci, sektör ve halkla kucaklaşmayan hiçbir projenin başarılı olamayacağını vurguladı. Merkezin Büyükşehir Belediyesi tarafından Milli Eğitim'e tahsis edilmesinden mutlu olduklarını dile getiren Kıraç, “Bakanlık olarak burada gerekli teknolojik donanımları yapacağız. Şimdi bizim görevimiz, buradaki eğitim öğretimin, sektörün ihtiyacına cevap verecek şekilde ivme kazanarak devam etmesidir. Bu mesleği öğrenmek isteyen her nitelikteki insana açık olacak merkez, sektörün de vereceği katkı ile okul-sektör işbirliğinin en güzel örneğini Konya'da otaya koyacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü Emine Kıraç ve Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Hasan Uzman, Ayakkabıcılık Mesleki Eğitim Merkezi'nin devri protokolüne imza attılar. İmzanın ardından Genel Müdür Kıraç, Başkan Akyürek ve diğer katılımcılar Büyükşehir Belediyesi Ayakkabıcılık Mesleki Eğitim Merkezi'ni gezerek bilgi aldılar.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA