• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ayakkabı kış fuarı sektörü mutlu etti
20 Haziran 2011 Pazartesi 12:56

Ayakkabı kış fuarı sektörü mutlu etti

Ayakkabı Kış Fuarı başarı ile sona erdi. Yaz mevsiminin en sıcak günleri yaşanırken, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda mevsim kıştı.

Ayakkabı Kış Fuarı başarı ile sona erdi. Yaz mevsiminin en sıcak günleri yaşanırken, İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda mevsim kıştı. Ayakkabıcılar, yeni sezon ürünlerini İzmir'de görücüye çıkarırken; kurulan iş bağlantılarıyla 2012 kışını umutla karşıladı.

Dört gün süren ve profesyonel ziyaretçiye açık olan etkinliği 9.142 kişi ziyaret etti. Fuar, alım heyeti niteliği taşıyan ziyaretçileriyle dikkati çekerken, İzmir dışı ziyaretçi katılımında ilk sırayı İstanbul aldı. İstanbul'u Ankara ve Afyon izledi. Fuar toplam 60 şehirden gelen sektör temsilcisinin yanısıra 20 ülkeden gelen yabancı ziyaretçisi ile sektörü memnun etti. Ayakkabı Kış Fuarı yabancı ziyaretçi açısından en yoğun ilgiyi İran, Irak ve Azerbaycan'dan görürken, Avusturalya ve Hindistan'dan gelen ziyaretçileriyle dikkat çekti.

60 İLDEN ZİYARETÇİ
16 - 19 Haziran 2011 tarihleri arasında düzenlenen Ayakkabı Kış Fuarı'na; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, İskenderun, İstanbul, İzmir, İzmit, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak'tan profesyonel ziyaretçi geldi.

20 ÜLKEDEN 229 ZİYARETÇİ
Yabancı alım heyetlerini konuk eden fuara “Almanya, Avusturya, Avustralya, Azerbaycan, Bulgaristan, Filistin, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, KKTC, Lübnan, Moldova, Özbekistan, Romanya, Rusya, Suriye, Ürdün, Yunanistan”dan 229 profesyonel ziyaretçi geldi. 30. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı, Türk ayakkabı ihracatına katkı yapacak iş bağlantılarının kurulmasını sağladı. 148 firmanın yer aldığı fuara yurt içinden İzmir, Adana, Ankara, Antalya, Gaziantep, İstanbul, Konya, Kütahya, Manisa, Sakarya, Trabzon'dan; yurt dışından ise Çin ve İtalya'dan firmalar katıldı.Geçen yıl düzenlenen Ayakkabı Kış Fuarı'nın katılımcısı 111 firma, ziyaretçisi ise 181'i yabancı 9007 kişi idi. Sektörün Türkiye'deki en büyük buluşma platformu olan Ayakkabı Fuarı'nda, bay-bayan-çocuk ve spor ayakkabı, bot ve çizme modelleri ile terlik, çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımlarını üreten firmalar, sektörel dernek ve kuruluşlar ile sektörel yayınlara yer verildi. Fuarın ilk üç günü ünlü mankenlerin sunduğu defileler katılımcılardan büyük ilgi görürken defilelerde 2012 ayakkabı kış modellerinin ürünleri sergilendi.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen fuar sonrası yaptığı değerlendirmede “İZFAŞ olarak katılımcılarımızın ve ziyaretçilerimizin memnun ayrıldığı bir fuarı düzenlemiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Türk Ayakkabı sektörünün gelişmesine destek olduğumuz inancıyla; sektörün önündeki sorunları kısa sürede aşacağını umut ediyoruz. Fuarcılık açısından ise, yılda iki kez gerçekleştirdiğimiz ayakkabı fuarlarımızın, bizim için “geleceği parlak” organizasyonlar arasında yeraldığını belirtmeliyim. Gelecek hedefimiz, ayakkabı fuarlarımızı dünya çapında organizasyonlara dönüştürmek. Yabancı ziyaretçilerimizin sayısının her geçen yıl artması bize bu açıdan da umut veriyor. Daha da başarılı organizasyonlar gerçekleştirmenin heyecanını taşıyoruz” dedi.

Yılda iki kez gerçekleştirilen İzmir Ayakkabı Fuarları İZFAŞ, İzmir Ayakkabıcılar Odası, EGEAYSAD-Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği ve sektör temsilcilerinin destekleri ile İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenleniyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA