• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ayakkabı alırken dikkat!
13 Kasım 2010 Cumartesi 23:12

Ayakkabı alırken dikkat!

Soğuk kış günleri yaklaşırken, ayakkabı sektörü de canlanmaya başladı. Ayakkabıcalar, sert soğuğa karşı insanların ayaklarını sıcak tutacak en iyi ayakkabıyı üretmek için yoğun bir çalışma işine girdi
Soğuk kış günleri yaklaşırken, ayakkabı sektörü de canlanmaya başladı. Ayakkabıcılar, sert soğuğa karşı insanların ayaklarını sıcak tutacak en iyi ayakkabıyı üretmek için yoğun bir çalışma işine girdi.
 
Ayakkabı mağazalarında da çeşit çeşit kışlık ayakkabı ve çizmeler reyonda yerini almaya başladı. Peki, kışlık ayakkabı alırken nelere dikkat etmek gerekiyor. Özellikle, yazlık ayakkabılara göre kapalı ve daha sert malzemeden yapılan kışlık ayakkabıların seçiminde dikkat edilmesi gerekiyor. İyi seçilmeyen ayakkabı yürümeyi zorlaştırdığı gibi birçok hastalığa da neden olabiliyor. Bahar Ayakkabı Satış Sorumlusu Hasan Pekgöz, ayak sorunlarının sağlıksız ayakkabılardan kaynaklandığını hatırlatarak, ayakkabıda markadan ziyade kalitenin aranması gerektiğini söyledi.
 
Kalitesiz ayakkabıların ayak terlemesi ve kokusunun yanı sıra ayak, topuk, baldır ve bel ağrısı, çabuk yorulma gibi işlevsel bozukluklara da yol açtığını anlatan Hasan Pekgöz, “Bu nedenle öncelikle ayakkabının veya çizmenin deri olması büyük önem taşıyor. Çünkü deri ayakkabı ayağı terletmez, terleme olsa bile teri emdiği için herhangi bir ayak rahatsızlığına neden olmaz. Koku yapmaz. Bunun yanında alınacak ürünün tabanının termo taban olması çok önemli. Termo taban zemindeki soğuğu geçirmez ve yürümeyi kolaylaştırır. Kışın karda ve buzda kaymayı en aza indirir. Plastik taban alındığında ise hem zemindeki soğuk ayağa geçer hem de buzlanmada kaymayı arttırır” dedi.
 
Ayakkabı seçerken ekonomiklik, dayanıklılık ve şıklık kadar ayak yapısına uygunluğun da göz önünde bulundurulmasının önemine vurgu yapan Pekgöz, kışın rahatlık için ayakkabının yarım santim büyük olmasının önemli olduğunu kaydetti. “Ayakkabı seçerken görünüşten çok kalitesine önem verilmesi gerekir” diyen Pekgöz, şöyle konuştu: “Günlük yaşamımızın önemli kısmında ayakkabıyı giyiyoruz. Bunu düşünerek insanlar ayakkabılarını alsınlar. Bazen biz de vatandaşlara seçecekleri ayakkabıları konusunda yardımcı oluyoruz.
 
 Onlara şu ayakkabının kendileri için daha rahat olacağını söylüyoruz. Çünkü yanlış ayakkabı seçimi tüm vücudu olumsuz yönde etkiyecektir. Bu nedenle ayağa tam uyan numara alınmamalıdır. Aynı zamanda parmakla ayakkabının ucu arasında yarım santim boşluk kalmalısına dikkat edilmelidir.” Bu yıl ki ortalama ayakkabı fiyatları hakkında bilgi veren Pekgöz, kışlık ayakkabı ve çizme fiyatlarının 30-125 TL arasında değişeceğini kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA