• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aya Eleni Kilisesi restore ediliyor
10 Ağustos 2009 Pazartesi 13:19

Aya Eleni Kilisesi restore ediliyor

Selçuklu Belediyesi, Sillede gerçekleştirdiği rehabilitasyon çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor.
Selçuklu Belediyesi, Sille’de gerçekleştirdiği rehabilitasyon çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Sille Kültürevi, Sille Hamamı, Karataş ve Mezaryaka Camii ile cadde ve sokaklarda yapılan çalışmalarla çehresi değişen Sille’nin en eski ve tarihi yapılarından biri olan Aya Eleni Kilisesi de restore ediliyor. Hristiyan alemi için büyük bir öneme sahip müzenin restorasyonu için dış kaynak arayışları da sürüyor.
 
Selçuklu Belediyesi tarafından yapılacak olan restorasyon çalışmaları ile ilgili proje ihalesi daha önce yapılmıştı. Konya Valiliğine konu ile ilgili yapılan başvuru olumlu sonuçlandı ve Valilik restore çalışmaları için 5 yüz bin lira ödenek tahsis etti. Ayrıca Selçuklu Belediyesi’nce Sille de sokak sağlıklaştırma çalışmaları için ayrıca 250 bin lira tahsis edildi. Restorasyon çalışmaların 2009 yılı içerisinde başlanarak 2010 yılında tamamlanacak.
 
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, restorasyon işlerinin başlaması ile birlikte çalışmaları bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlanacağını söyledi. Başkan Altay, “Sille medeniyete beşiklik etmiş bir yerleşim merkezidir. Tarihimizden günümüze intikal eden bu eserleri koruyacak ve sonraki kuşaklara taşımaya çalışacağız. Sille’nin tarihi mekanlarının gün yüzüne çıkması, turizme kazandırılması ve Sille’nin yeniden canlılık kazanması için büyük çaba harcıyoruz.” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA