• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avustralya pasaportları iptal etti
22 Haziran 2014 Pazar 18:00

Avustralya pasaportları iptal etti

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Irak ve Suriye'de çatışmalara katılan Avustralyalıların pasaportlarını iptal ettiklerini açıkladı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Irak ve Suriye'de çatışmalara katılan Avustralyalıların pasaportlarını iptal ettiklerini açıkladı.

Avustralya Yayın Kurumunun (ABC) "Insiders" programına katılan Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Suriye ve Irak'ta çatışmalara katılanların sayısının yaklaşık 150 olduğuna inandıklarını belirterek bunun "aşırı rahatsız edici" olduğunu söyledi.

Irak ve Suriye'de savaşa katılan Avustralyalıların Lübnan üzerinden bu ülkelere geçtiklerini düşündüklerini ifade eden Bishop, Malezya, Güney Doğu Asya ülkeleri, Avrupa ve ABD ile düzenli bir şekilde görüştüklerini kaydetti.

Bishop, bunun, uluslararası bir sorun olduğuna ve savaşa katılan Avustralyalıların üstlendikleri rollerden kaygı duyduklarına işaret ederek "Bizim endişemiz Avustralyalıların katılmaları değil, liderlik rollerini de üstlenmeleri ve bu üstlendikleri roller ve terörizm yetenekleriyle Avustralya’ya geri dönmeleri" dedi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarında savaşan Avustralyalıların da olduğuna dair raporlar aldıklarını belirten Bishop, "Avustralya hükümetinin her kurumu konuyla yakından ilgileniyor" dedi. Avustralya'nın Irak'a daha fazla asker gönderip göndermeyeceği konusunda Bishop, Irak hükümetinden ve ABD'den herhangi bir talep gelmediğini sözlerine ekledi.

Militanlarda Avustralya ve İngiliz aksanı

Suriye ve Irak’ta savaşa katılan militanların, geçen günlerde sosyal medya üzerinden paylaştıkları videolarda Avustralya ve İngiliz aksanıyla konuşması, Avustralya hükümeti harekete geçti.

Avustralya, büyükelçiliğinin güvenliğini sağlamak için küçük bir askeri birliği 20 Haziran’da Bağdat’a yolladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA