• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avukatların park ücreti tepkisi
01 Şubat 2010 Pazartesi 13:03

Avukatların park ücreti tepkisi

Konya Adliyesinin otoparkında sadece avukat ile vatandaşlardan ücret talep edilmesi, Konya Barosu yönetimi ve avukatların tepkisine neden oldu.
Konya Adliyesinin otoparkında sadece avukat ile vatandaşlardan ücret talep edilmesi, Konya Barosu yönetimi ve avukatların tepkisine neden oldu.
     Bu sabah Konya Adliyesine gelen avukatlar, otoparka girişte hakim, savcı ve adliye personelinden ücret talep edilmezken, kendilerinden ücret istenmesine tepki gösterdi.
     Adliyeye gelen çok sayıda avukat ve vatandaş, ücretli olması nedeniyle aracını otopark yerine yol kenarına park edince, Adliye binası çevresindeki yollar, otomobillerle doldu.
     Konya Baro Başkanı Hasan Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamanın her türlü eşitlik ve insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.
     Konya Adalet Sarayının kent merkezine 5-6 kilometre uzakta inşa edilmesine rağmen, toplu ulaşım sorununun çözülemediğini ifade eden Özen, bu nedenle davacılar, davalılar, şüpheliler, tanıklar, bilirkişiler, avukatlar, katipler, stajyerler, hakimler, savcılar ve adliye çalışanlarının adliyeye mecburen özel araçlarıyla geldiğini bildirdi.
     Yeni uygulama ile hakim, savcı, adliye personeli ile baro personeli ve baro yönetim kurulu üyelerinin araçlarının adliye otoparkına ücretsiz girebilmesine karşın avukatlar ile vatandaşların ücret ödemek zorunda kalmasının ayrımcılık olduğunu savunan Özen, şunları kaydetti:
     ''Pek çok sorunu getirecek ve kargaşaya, adaletsizliğe sebep olacak bu düşünce ve uygulamadan derhal dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Adalet binaları milletin, halkın binaları. Bu nedenle vatandaşlardan ve avukatlardan ücret talep edilmesi çok yanlış bir uygulama. Otoparkın sadece avukatlara ücretli hale getirilmesi ayrımcılıktır. Konuyu değerlendiriyoruz, Adalet Bakanlığına da dava açmayı düşünüyoruz. Bu adaletsizlik uygulamanın son bulmasını istiyoruz.''
    
     -''HER TÜRLÜ HUKUK YOLUNU DENEYECEĞİZ''
    
     Bu uygulamanın kaldırılması için Adalet Bakanlığı nezdinde görüşmeler yaptıklarını, dilekçeler yazdıklarını, ancak henüz bir sonuç alamadıklarını bildiren Özen, ''Herkesi göreve çağırıyoruz. Bu uygulama sona erdirilsin. Biz her türlü hukuk yolunu deneyeceğiz. Uygulamayı kabul etmiyoruz. Bunu sadece avukatlar için değil mağdur olan vatandaşlarımız için de istiyoruz'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA