• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avukatlardan milletvekillerine balyoz çağrısı
01 Şubat 2010 Pazartesi 16:36

Avukatlardan milletvekillerine balyoz çağrısı

Konya, Karaman ve Aksaray'da faaliyet gösteren yaklaşık 250 avukatın üye olduğu Halkın Avukatları Platformu, Balyoz darbe planını hazırlayanlar hakkında 10 ayrı suçtan savcılığa şikâyette bulundu.
Konya, Karaman ve Aksaray'da faaliyet gösteren yaklaşık 250 avukatın üye olduğu Halkın Avukatları Platformu, Balyoz darbe planını hazırlayanlar hakkında 10 ayrı suçtan savcılığa şikâyette bulundu.

Terörle Mücadele Kanunu, kamu malına zarar verme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, görevi kötüye kullanma, devlete karşı savaşa tahrik, silahlı isyana tahrik ve bunun için silahlı örgüt kurmak gibi ağır cezalık suçların bulunduğu şikâyet dilekçesi İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi.

Denge Hukukçular Derneği, Aksiyoner Hukukçular Derneği, Baran Hukukçular Derneği üyeleri, Dedeman Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Halkın Avukatları Platformu adına açıklama yapan avukat Süleyman Küçüksucu, Türkiye'nin bir an önce darbecilerden ve darbelerden kurtulması gerektiğini söyledi.

Devletin görevinin yurttaşlarının haklarını ve özgürlüklerini genişleterek yaşam standartlarını yükseltmek olduğuna dikkat çeken Süleyman Küçüksucu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin içine sızan bir grubun camileri bombalamayı planladığının ortaya çıktığına dikkat çekti.

Küçüksucu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Yurttaşların gitti camiyi bombalamak, kendi uçağını düşürmek, valileri, yargıçları ve bir çok görevde bulunan bürokratları fişlemek gibi dehşet verici planlarlar yapan cuntacıların varlığı bizi üzmüş ve endişeye sevk etmiştir. Ülkenin bu sıkıntılı durumdan kurtulmasının en iyi yolu yeni, demokratik ve daha çağdaş bir anayasa yaparak halk oyuna sunmaktır. Türkiye'yi kaosa sürüklemeye azmetmiş cuntacıların hukuk önünde cezasının verilmesi için platform olarak suç duyurusunda bulunduk."

Platform adına İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan avukat Muhammed İkbal Kavalcı ise ülkeyi korumak ve vatan savunmasını yerine getirmekle görevli TSK'nın içine sızan karanlık ruhlu insanların ülkeyi ve milleti hiçe sayarak dehşet verici planlar hazırladığını kaydetti.

Son olarak ortaya çıkartılan Balyoz planının daha önceki darbe planlarına rahmet okuttuğunu ileri süren Kavalcı, gelişmiş toplumlarda illegal yapıların çok uzun yıllar önce tasfiye edildiğini hatırlattı.

Her kesimden insanın hukukun egemen olduğu, daha özgürlükçü ve daha insani, hoşgörülü bir ülke için bu planları yapanlara tepki gösterdiğinin altını çizen avukat Kavalcı, şunları söyledi: "Hukuku hazmedemeyen, gözü dönmüş cuntacılar, insaniyetten yoksun bir şekilde kaos çıkarmak için Cuma namazında camilerde katliam yapmayı, kendi ordusuna ait uçağı düşürmeyi planlamış. Bu insanlara artık dur demek lazım. Milletimiz bu oyunları görüyor ve çirkin oyunlar karşısında net tavır ortaya koyuyor.Aydınlarımızın da bu korkunç planlara karşı tavır sergilemesi ve suç duyurusunda bulunması ümit vericidir. Hukukçular olarak bizler de bu planları hazırlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Yargı organlarınca yapılacak tahkikatın ardından adaletin gecikmeksizin tecelli edeceğine inancımız tamdır."

MİLLETVEKİLLERİNE HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI

Milletvekillerini, sızlanmak ve şikâyet etmek yerine harekete geçmeye davet eden Muhammed İkbal Kavalcı, hukukun üstünlüğü ve yaşanabilir bir ülke için vekillerin yapmaları gerekenlerle ilgili önerilerde bulundu.

Kavalcı, sözlerini şöyle tamamladı: " Öncelikle sivil bir anayasa yapılmalı. 28 Şubat mahsulü EMASYA protokolü hemen kaldırılmalı. Yargı birliği sağlanarak askeri ve sivil yargı ayrımı ortadan kaldırılmalı. Anayasa Mahkemesi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nun yapısı daha evrensel hale getirilmeli. Siyasi partilerin kapatılmasına Venedik kriterleri getirilmelidir. HSYK ve Yüksek Askeri Şura(YAŞ) yargı denetimine açılmalıdır. Sonuç olarak mecliste bulunan tüm vekiller bu tür planlara sessiz kalmamalıdır."

Toplantıya, Aksiyoner Hukukçular Derneği Başkan Vekili Muhammed İkbal Kavalcı, Baran Hukçular Derneği Sebahattin Batur, Denge Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Erhan Şahin, Huder Başkanı Özgür Solak, bildiriye imza atan Konyalı avukatlar adına Ahmet Bal, Karamanlı avukatlar adına Alper Çimen katıldı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA