• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avrupanın tek Suriye çözümü: Göçmenler gelmesin, gelenler de gitsin!
09 Şubat 2016 Salı 11:11

Avrupa'nın tek Suriye çözümü: Göçmenler gelmesin, gelenler de gitsin!

İslamafobi yüzünden Avrupa’nın kelimenin tam anlamıyla bir geri dönüş yaşadığı tespitinde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, "Bu korku nedeniyle inanç ve fikir özgürlüğü noktasında Batı, bizim 20 yıl önce geçtiğimiz süreci bugün yaşıyor" dedi. Usta; Avrupa'nın Suriye'ye bakış açısını da "Sadece Ülkelerine göçmen gelmesin, gelenler de bir an önce gitsin, düşüncesindeler" sözleriyle özetledi.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, 25-30 Ocak tarihleri arasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi verdi.  

leyla-sahin-usta--(8).jpg

TÜRKİYE’NİN DURUMU ÇOK İYİ

Türkiye’nin Avrupa Konseyi’ndeki durumunun çok iyi olduğunu ifade eden Usta, “Son çalışmalarımızla birlikte Avrupa Konseyi’nin bütçesine iyi bir katkıda bulunmuşuz. Bununla birlikte Türkiye vekil sayısını 12’den 18’ çıkarmış. Bu nedenle de kurucu üyelerinden olduğumuz için Avrupa Konseyi’ndeki 47 ülkeden ilk 6 ülkeden biriyiz. O yüzden güçlü bir heyet halinde gittik. Güçlü bir temsiliyet şansımız oldu. AK Parti grubu olarak nerde ne kadar aktif olabilirsek sesimizi duyurabilirsek diye ilk gitmemize rağmen yoğun bir çaba içerisine girdik” dedi.

leyla-sahin-usta--(7).jpg

TOPLANTI BENİM İÇİNDE ÖNEMLİYDİ

Toplantının kendisi içinde önemli olduğunu altını çizen Usta, “Benim için önemli olan ise yaklaşık 16 sene önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin aleyhimde karar verdiği kişi iken şu anda AİHM bağlı olduğu Avrupa Konseyi’nden milletvekili olarak bulundum. İnsan hakları konusunda bir konuşma yapma imkanı buldum. Bunu da konuşmamın başında belirttim” diye konuştu.

SORUNUN KÖKTEN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Türkiye’nin bakış açısıyla Avrupa’nın konulara bakış açısının ne kadar farklı olduğunu gördüklerini ifade eden Usta, “Özellikle gündeme gelen konular, göç ve mülteci sorunları, bu çocukların eğitimleri, terörizm, insan hakları konusunda yoğun tartışmalar yaşandı.  Bizim tavrımızla Avrupa’nın bakış açısı oldukça farklı. Biz daha objektif yaklaşarak bağımsız bir gözle bakarak bu göç sorunun aslında temelinin ne olduğunu çözülmesi gerektiği noktasını ısrarla vurguladık. Ama Avrupa özellikle terörizmden DAEŞ’ten bahsederken bu insanların terör adı altında mağdur edildiğini söylerken asıl sorunu yapan, milyonlarca mültecinin yola düşmesine sebep olacak Esed ile ilgili hiçbir yorumda bulunmuyorlar” şeklinde konuştu.

leyla-sahin-usta--(6).jpg

LOBİ FAALİYETLERİMİZ ARTMALI

Türkiye’nin oradaki lobi faaliyetlerinin artması gerektiğini ifade eden Usta, “Emek verilmesi gereken bir alan. Türkiye’nin Avrupa düzeyinde önemi çok fazla.  Avrupa Birliği parçalanıp dağılma tehlikesiyle karşı karşıya. Çünkü herkes kendi sınırlarını kapatıp kendi kendine ayakta durabilme çabası içerisindeler. Bunu açıkça söylüyorlar. Fransa’ya gittiğimizde havaalanında sokaklarda ağır silahlarıyla dolaşan askerleri gördük. Bunlarla ilgili açıklama yapma gereğinde bile bulunmuyorlar. Çünkü yaşadıkları olayla ilgili kendilerini terörizme karşı koruduklarını zannediyorlar. Olağanüstü hali 3 ay daha uzatacaklarını söylediler.  Bir tarafta bunları söylerken bir taraftan da hala Türkiye’de insan hakları ihlali var, hala uygulanan terörizme karşı yapılan mücadeleyi haklı görememeleri üzücü oluyor.  Kendilerine farklı bize farklı bakmaları bizi üzüyor. Ama bunları anlatacağız. Orada bulunma amacımız budur. İşin doğrusunu göstermeliyiz. O yüzden yılda 4 defa genel kurul toplantılarına katılacağız” şeklinde konuştu.

leyla-sahin-usta--(5).jpg

SADECE KENDİLERİNİ DÜŞÜNÜYORLAR

Ülkelerin sadece kendileriyle ilgili çözümlerinin olduğunu vurgulayan Leyla Şahin Usta, “Sınırları kapatalım mı? Kapatmayalım mı? Bize gelen göçmenleri nasıl seçelim. Hangilerini alalım, hangilerini almayalım. Konuştukları bunlar. O parlamentodan ayrıldığımız döneme Cenevre görüşmeleri başlamak üzereydi. Herkes ümitle oradan bir şey çıkar diye bekliyordu. Nisan ayındaki toplantılarda bu konular tekrar gündeme gelecek. Ama ben olayın çözümü noktasında hiç birinden beklenti içerisinde değilim. Rusya milletvekillerini göndermeyeceğini deklare etti. Rusya’nın orada olmaması da ne söylesek boş izlenimine getiriyor” diye konuştu.

leyla-sahin-usta--(4).jpg

HDP SÜREKLİ TÜRKİYE’NİN ALEYHİNE ÇALIŞIYOR

Avrupa ülkelerinin Türkiye aleyhine kullanılacak her fırsatı kullandıklarını kaydeden Leyla Şahin Usta,     “Aynı düşünce birde HDP milletvekillerinde var. HDP’lilerden burada yalan ve iftira ne duyuyorsak orada da tekrar ediyorlar. Türkiye suçsuz insanlara katliam yapıyormuşçasına yine bir hava estirilmeye çalışılıyor. Türkiye Kürt halkıyla mücadele ediyormuş gibi hissettirilmeye çalışılıyor. Ama teröristlerin şehit ettiği hiçbir insandan bahsedilmiyor. Şehit edilen sivil insanlar, güvenlik güçleri yokmuş gibi davranıyorlar. Hastaneye atılan beş roket, okula içinde öğrenciler varken atılan bomba sanki hiç yaşanmamış gibi bir hava estiriyorlar”  diye konuştu.

leyla-sahin-usta--(2).jpg

İSLAMAFOBİ AVRUPAYI GERİYE GÖTÜRÜYOR

Türkiye’nin yaklaşık 20 yıl önce yaşadığı 28 Şubat darbesi tecrübesini Avrupa’nın bugün yaşadığı tespitinde bulunan Usta, sözlerini şöyle tamamladı; “Biz 28 Şubat darbesiyle yasaklı bir dönemden geçtik. Çok kötü günler yaşadık belki ama bunu en iyi bir şekilde sonuçlandırdık. Toplumsal uzlaşıyı sağladık. İnanç vi fikir özgürlüğü noktasında büyük aşamalar kat ettik. Biz bugün bu noktalarda Avrupa Ülkelerinden çok daha ilerideyiz. Bu iddiayı çok ciddi bir şekilde söylüyorum çünkü orada artık İslamafobi var. Bu korku onlara 28 Şubat’ı yaşatıyor. Müslümanlar üzerinde ciddi baskılar var. Başörtülüler eğitim ve çalışma şartlarında sıkıntılar yaşıyor. Camiler, Sivil Toplum Kuruluşları baskı altında. İncelemelerden başlarını kaldıramıyorlar. Yetkili kişiler gözlem altında sürekli. Her an sorgulanabiliyorlar. Tüm bunlar bizdeki 28 Şubat sürecini hatırlatıyor bana. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda Avrupa tam anlamıyla bir “Geri Dönüş” yaşıyor. bundan sonraki aşamada bizi örnek alacak bir konuma gelecekler. Türkiye bu sorunu ve bu dönemi nasıl atlatmış ona bakacaklar. Oradaki STK’larla sürekli temas altında olmalıyız ayrıca. Onları da aydınlatıp destek olmamız gerekiyor ki onlarda bu süreci en hasarsız şekilde atlatsınlar.

leyla-sahin-usta--(3).jpg
HAYRETTİN ATAK / YENİ HABER GAZETESİ 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA