• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avrupanın kadın sorununu konuşalım
10 Mayıs 2014 Cumartesi 08:56

Avrupa'nın kadın sorununu konuşalım

Başbakan Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, Avrupa'da Müslüman kadın imajını değil, Avrupa kadınının durumunu konuşmamız gerektiğini söyledi.

Uluslararası Kadın ve Aile Derneği (UKADER) desteği ile Marmara Üniversitesi'nde gerçekleşen 'Avrupa'da Müslüman Kadın İmajı ve Karşılıklı Algılamaların Türkiye'nin AB Üyelik Sürecine Etkileri' konulu uluslararası kongreye katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak Yeni Şafak'a özel açıklamalarda bulundu. Avrupa'nın Müslüman kadın algısını konuşmak yerine, bizim Avrupa'daki kadın durumunu konuşmamız gerektiğini belirten Albayrak 'Kendimizi anlatmaktan ziyade Avrupa'ya gelin birde sizdeki kadın meselesiyle yüzleşelim diyebilmeliyiz.' dedi.

KADINLARA HAKSIZ SORUMLULUKLAR YÜKLENİYOR

Albayrak, Avrupa'daki kadınların iş hayatında yükselmesi ve yer edinmesi konusunda sorun yaşadıklarını ve toplumsal sorunlarıyla yüzleşmeleri gerektiğinin altını çizdi. Albayrak, Müslüman kadınlara yüklenilen sorumlulukların haksız olduğun dile getirdi. Esra Albayrak şöyle konuştu; 'Kadınlarımız kapasitesi elverdiği ölçüde bulunduğu topluma katkı sağlamak için çabalamalı. İçinde bulunduğu toplumun sorunlarıyla yüzleşip ben ne yapabilirim diye düşünmeli. Önümüze engeller çıkıyor söyleminin dışına çıkıp, var olan imkânlarla dünyanın küresel sorunları için ne yapabilirim, komşumu tanıyor muyum fakirime ne yapabilirim diye düşünmeliyiz'.

TEMSİL GÜCÜ EDİNEBİLİRLER

Sivil toplum hareketlerinin önemini vurgulayan Albayrak, sivil toplum kuruluşlarıyla sağlıklı bir kalkınmanın sağlanacağını söyledi. Albayrak 'Kadınlarımızın sivil toplum örgütlerinde temsil gücü edinebileceğini düşünüyorum.' dedi.

BAŞÖRTÜSÜNÜ TARTIŞMAYALIM

Türkiye'deki Müslüman kadının durumuna da değinen Esra Albayrak son 10 yıldaki edinimlerin toplumun kendiyle barışması ve normalleşmesi olarak gördüğünü söyledi. Bu kazanımların önemli olduğunu vurgulayan Albayrak, 'Yoksulluk, yoksunluk tüketim kültürünün gençlerimizi getirdiği noktayı tartışmamız gerekiyor. Derinlerde bir yerlerde ayrımcılığa maruz kalıyoruz. Pınar Kür gibi isimlerin yaptığı açıklamaları görüyoruz. Bunların marjinal bir tepki olduğunu kabul edip hakikati yansıtmadığını düşünüyorum. Türkiye'de sosyolojik olarak başörtüsü konusunu tartışmamıza gerek kalmadı. Bunları aşıp kadınların bu ülkeye ne katacağını düşünmeliyiz. Herkes kendi becerisi ve yeteneği dâhilinde nasıl katkı da bulunacağını düşünmeli.' diye konuştu.

Türkiye ilham veren bir ülke

Dünyadaki gelişmeleri takip etmemiz gerektiğini söyleyen Esra Albayrak 'Çevre ülkelere baktığımızda Türkiye'nin lokomotif olacağı pek çok konu var. Halk sağlığı ile ilgili edinilen kazanımlar çevre ülkelerle paylaşılmalı. Sadece Ortadoğu değil Avrupa coğrafyasının içinde olduğu ekonomik sıkıntıların ve çoğulculuk dalgasının sıkıntı haline geldiği bu süreçte Türkiye olarak nasıl bir medeniyet ortaya koyabilirizi konuşmalıyız' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA