• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avrupalılar sözünü tutsun limanları açalım
20 Aralık 2012 Perşembe 15:49

Avrupalılar sözünü tutsun limanları açalım

Bakan Bağış, KKTC'ye uygulanan ambargoların kalkması gerektiğini belirterek, "Avrupalılar sözlerini tutsun, biz de Kıbrıs'a tüm limanlarımızı açalım'' dedi.

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 31. Toplantısı, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Başkanı Staffan Nilsson'ın katılımıyla gerçekleşti.
Bağış, yaptığı konuşmada, ''AB'nin çifte standartlarına karşıyız. Kuzey Kıbrıs meseleleri için 8 faslımız veto edildi. 6 tane daha faslımızı veto edecek olan şımarık 26 tane ülke ile karşı karşıyayız. Kuzey Kıbrıs'a uygulanan ambargo kalksın. Avrupalılar kendi sözlerini tutsun, biz de Kıbrıs'a tüm limanlarımızı açalım'' dedi.
Bağış, ''AB süreci Türkiye'de kadınıyla erkeğiyle, Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkesiyle, Alevisi Sünnisiyle, sendikasıyla, borsasıyla, esnafıyla, çiftçisiyle yediden yetmişe herkesin ortak paydasıdır ve bu ortak paydayı elimizde tutmak çok önemlidir'' diye konuştu.
''Yeni sivil Anayasa konusundaki samimiyetimizin en bariz ve açık ifadesi Uzlaşma Komisyonu'na eşit üye vermeyi kabul ederek yaptığımız fedakarlıktır'' diyen Bağış, şunları söyledi:
''Buradan geri dönüş yoktur. En azından şundan emin olmalıyız ki bu Komisyon'da herkesin üzerinde uzlaştığı yeni bir Anayasa hazırlanmasa bile dört partinin üzerinde uzlaştığı geniş bir Anayasa paketi ortaya çıkacaktır. Ama hedef yepyeni sivil bir Anayasa'ya daha fazla vakit kaybetmeden ulaşmaktır. Yeni Anayasa'da üzerinde durulması gereken en önemli hususlardan biri kuvvetler ayrılığı ilkesidir ve bu ilkenin en belirgin ayrımı başkanlık sisteminde mevcuttur.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA