• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği KMÜyü ziyaret etti
10 Mayıs 2012 Perşembe 11:05

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği KMÜ'yü ziyaret etti

Hollandada bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı Veyis Güngör ve beraberindeki 20 kişilik heyet, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini (KMÜ) ziyaret etti.
Hollanda’da bulunan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı Veyis Güngör ve beraberindeki 20 kişilik heyet, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini (KMÜ) ziyaret etti.
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret eden Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı Veyis Güngör, 2012 yılının Hollanda ve Osmanlı İmparatorluğu arasında imzalanan ilk sözleşmenin 400. yıl dönümü olmasından dolayı Türkiye’ye geldiklerini söyledi. Karaman’da ve KMÜ’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Güngör ”Yeni bir üniversite olmasına rağmen Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin kısa zamanda başarılı çalışmalara imza atması takdire değer. Geniş bir vizyona sahip olmanız sizleri daha da başarılı kılacaktır.” dedi.
 
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği temsilcilerini ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını söyleyerek konuklarına üniversitenin geçmişi hakkında kısa bilgi verdi. Gökmen “Yaklaşık 4 yıldır görev yaptığım üniversitemizde 8000’e yakın öğrencisi ve 600 civarındaki personeli ile birlikte büyük bir aile haline geldik. Hayallerimizi ideallerimizle yoğurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin özellikle Türk dili ve gıda alanlarında diğer üniversiteler arasında öne çıkacağını söyledi. Önümüzdeki yıllarda en önemli projelerinin Türk Dili Enstitüsünün kurulması olduğunu belirten Gökmen, ülke çapında Türkçe Yetkinlik Sınavının yapılması için girişimlerinin de bulunduğunu vurguladı.
 
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği temsilcileri üniversitenin akademik düzeydeki çalışmaları hakkında sordukları sorularla ziyaret sırasında KMÜ’yü yakından tanıma fırsatı buldular. Özellikle Türk dilinin geliştirilmesine ilişkin yapılacak etkinliklere katkı sağlamaktan onur duyacaklarını bildirdiler. Ziyaret, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Başkanı Veyis Güngör’ün KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’e günün anısına hediye vermesiyle sona erdi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA