• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avrupada ise Rusyadan sonra 2inciyiz
19 Aralık 2012 Çarşamba 16:42

'Avrupa'da ise Rusya'dan sonra 2'inciyiz'

Bakan Yıldız, Türkiye'nin yıllık 3,7 milyon tonluk LPG pazarı ile dünyada 15'inci, Avrupa'da ise Rusya'dan sonra 2'inci sırada olduğunu kaydetti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dünya LPG Birliği Üst Yöneticisi (CEO) James Rockall ile Birliğin Yönetim Kurulu 1. Başkan Yardımcısı ve TOBB LPG Meclisi Başkanı Yağız Eyüboğlu'nu makamında kabul etti.
Görüşmeye ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldız, Türkiye enerji piyasasının tüm alanlarıyla tam rekabetçi bir yapıya kavuşması için hükümet olarak son 10 yılda önemli düzenlemelerin yapıldığını söyledi.
Türkiye'nin bugün yıllık 3,7 milyon tonluk LPG pazarı ile dünyada 15'inci, Avrupa'da ise Rusya'dan sonra 2'inci sırada olduğunu kaydeden Yıldız, ''Sektörün iş hacmi yaklaşık 12 milyar dolar, vergisel boyutu ise 4 milyar dolar mertebesinde. Sektör, 150 bin kişilik doğrudan istihdam oluşturuyor. LPG sektörü, bu rakamlarıyla ülkemiz enerji piyasasının dinamiklerinden biri haline geldi'' dedi.
Bakan Yıldız, Avrupa Birliği'nin iklim değişikliği ile mücadele planı kapsamında kara yollarında kullanılan LPG miktarını 2020 yılına kadar mevcut seviyesinin 3 katına çıkarma hedefinde Türkiye'nin üstlendiği öncü rolün süreceğine dikkati çekti. Yıldız, LPG sektörünün büyümesine devam etmesi için bakanlık ve EPDK'nın desteğinin süreceğini de vurguladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA