• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avrupa Parlamentosu denge arayacak
15 Nisan 2015 Çarşamba 07:19

Avrupa Parlamentosu "denge" arayacak

Avrupa Parlamentosu (AP), 1915 olaylarının 100. yılında görüş bildirmeye hazırlanırken, Türkiye dostu parlamenterler, "dengeli" karar istedi.

AP Türkiye Dostları Grubu tarafından yapılan açıklamada, "Bu parlamentonun üyelerine dengeli karar almaları çağrısı yapıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Dostluk grubu eşbaşkanları Letonyalı Hristiyan Demokrat Artis Pabriks ve Alman Sosyalist İsmail Ertuğ'un ortak açıklamasında, "Yirminci yüzyılın başında Osmanlı İmparatorluğu'nun Ermeni vatandaşlarına yönelik katliamlar, tehcirler ve diğer zulümler tartışmasız korkunç bir insani trajedidir ve unutulmamalıdır. Buna mukabil bugüne dek Türkiye'de 'Ermeni soykırımının tanınması için' yapılan dış baskılar Türkler ve Ermenilerin barışmasına yardımcı olmamıştır ve aksine tepkisel milliyetçiliği besleyerek Türkler ve Ermeniler arasında diyaloğa köstek olmuştur" değerlendirmesi yer aldı.

Açıklamada, Türkiye'de Ermeni meselesinin artık "daha açık ve serbestçe tartışılmaya başlandığı" ve AB katılım müzakerelerinin Türkiye'nin demokratikleşme sürecini etkilemede en etkili araç olmaya devam ettiği kaydedildi.

Türkiye Dostları Grubu açıklamasında, "AP üyeleri olarak barış dilini benimsememiz ve ifade özgürlüğünü, hukukun üstünlüğünü ve her iki ülkede serbest tartışmayı teşvik ederek çabalarımızı iki toplum arasında köprüler oluşturacak konulara odaklamamız gerektiğine inanıyoruz" yorumunda bulunuldu.

AP genel kurulunda bugün görüşülerek oylanacak karar taslağında, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını destekleyen ifadelere yer veriliyor ve Türkiye ile Ermenistan'a imzaladıkları protokolleri yürürlüğe sokup, ilişkileri normalleştirmeleri çağrısı yapılıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA