• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avrupa Karate Şampiyonası Konyada start aldı
08 Şubat 2013 Cuma 14:11

Avrupa Karate Şampiyonası Konya'da start aldı

Konyada 40. Avrupa Ümitler Gençler Karate Şampiyonası ve 5. Yirmibir Yaş Altı Avrupa Kupası 44 ülkeden 800 sporcunun katılımıyla başladı.

Konya’da “40. Avrupa Ümitler Gençler Karate Şampiyonası” ve “5. Yirmibir Yaş Altı Avrupa Kupası” 44 ülkeden 800 sporcunun katılımıyla başladı. Şampiyonada ilk kez alınan kararla bayan sporcuların başörtüsüyle yarışabileceği açıklandı.
Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda başlayan müsabakalara 44 ülkeden 800 sporcunun katıldığı bildirildi. Şampiyonanın ilk gününde Ümit Erkekler, Kızlar Ferdi Kata ve Kadınlar 21 Yaş Altı Ferdi Kata mücadelesiyle başladı.

“BAŞÖRTÜSÜNÜN SERBEST OLDUĞU İLK AVRUPA ŞAMPİYONASI”
Konya’nın iyi bir ev sahipliği yaptığını belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, bu şampiyonanın, 2 Ocak tarihinden itibaren yönetim kurulunda alınan karar doğrultusunda başörtüsünün serbest olduğu ilk Avrupa Şampiyonu olduğunu ifade etti. Başörtülü katılan sporcunun olması halinde şampiyonada yarışabileceğini kaydeden Delihasan, “Ülkemiz adına inşallah hayırlı olur. Güzel bir organizasyon yaptığımızı düşünüyorum. Gerçekten şu ana kadar bütün delegasyonlardan aldığımız tepkiler çok olumlu. Herkes çok memnun, hem organizasyon kalitesinden, hem buradaki ilgiden çok memnunlar. İnşallah sonuna kadar böyle devam eder. Milli takımda başörtüsüyle antrenmanlara katılan bir sporcumuz var. Ama henüz kendisiyle ve hocalarıyla görüşmedim. Müsabakalara başörtüsüyle katılıp katılmayacağını bilmiyoruz. Müsabakalar başlayınca göreceğiz” dedi.
Ülke olarak iddialı oldukları da vurgulayan Delihasan, “En üst sıralarda yer almak için mücadele edeceğiz. İnşallah en üst sıralarda oluruz, amacımız bu. Ama en önemlisi tabi sporcularımızın sağlıkla bu yarışmaları tamamlaması ve ellerinden gelen mücadeleyi yapması. Ellerinden gelen mücadeleyi yaparlarsa zaten sonuç kendiliğinden gelecektir” şeklinde konuştu.

“MÜSABAKALARA BAŞÖRTÜYLE ÇIKMAYI ÇOK İSTİYORUM”
Dünya Karate Federasyonu’nun müsabakalarda başörtüsünün serbest bırakmasının ardından Türkiye’yi 48 kilo genç bayanlarda temsil edecek olan tek başörtülü sporcu olan Selva Nur Akkurt (17), “Bu sene Avrupa Şampiyonası’na başörtüyle girmek serbest oldu. Bunu duyduğum zaman çok mutlu oldum. Ama galiba bazı ufak kurallar varmış. Ben tam bilgiye sahip değilim. Kendi başörtümle değil de bone tarzı bir başörtü giymem gerekiyormuş. Şimdi tam görmediğim için emin değilim hangisiyle çıkacağımdan. Ama gerçekten çok istiyordum kendi başörtümle çıkmayı. İzin verilmediği sürece başım açık çıkmak zorundaydım ve bu zamana kadar da böyle dövüşmüştüm. Ama bu sene böyle bir karar açıklandı. İnşallah benim istediğim gibi bir şey olur, kapalı çıkarım” diye konuştu.
Denizli’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda 21 Yaş Altı kategorisinde 60 kiloda 3. olarak Avrupa Şampiyonası’na katılma şansını kaybeden Selva Nur Akkurt’un ablası Elif Sena Akkurt da, “Müsabakalarda dini görüşlerimize saygı gösterilmesi çok güzel bir unsur. Kendi dinimizin gereklerini rahatça yerine getirebilmemizi sağlıyorlar. Onun için yapılan çalışma güzel. Eminim daha güzel hale getirilecek. Şu an ki başlangıç olarak yapılan bone şeklinde sanırım. Bu daha iyiye gidecek. Daha rahat takabileceğimize inanıyorum. Ama başlangıç için güzel bir adım oldu” dedi.
Avrupa Şampiyonası’nda +78 kiloda mücadele edecek olan Türk Milli Takım erkekler takım kaptanı Rıdvan Kaptan ise, maçların yeni başladığını belirterek, “Burada tribünde bir bütünüz. Katacı arkadaşlarımızla başladılar. Çok iyi gidiyorlar maşallah. Biz de onlara tribünlerde destek veriyoruz. Hepimizin maçlarının günü var. Bizim günümüz geldiğinde onlar bize destek verecek. Bir arkadaşımız üçüncü tura çıktı. Maçların durumu genel olarak iyi. Herkes iyi, takım iyi. Takım olarak şampiyon olacağız inşallah” ifadesini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA