• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avrupa hasta olduğunu kabul etmiyor
28 Mart 2017 Salı 10:12

"Avrupa hasta olduğunu kabul etmiyor"

AK Parti Konya'da referandum süreci değerlendirildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, son zamanlarda Avrupa’nın takındığı tavırları eleştirerek, “Ne yazık ki Avrupa şuan da hasta adam rolünde ama hasta adam olduğunu da kabul etmeyen bir hasta adam rolünde. Onun için, Doğu’nun, bizlerin, Türkiye’nin kurtarıcı nefeslerine gerçekten insanlığın ve batı aleminin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda, referandum sürecini değerlendirdi. Toplantıya, Ahmet Sorgun'un yanı sıra, AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız, Abdullah Ağralı, Mustafa Baloğlu, Leyla Şahin Usta, Hüsnüye Erdoğan, Ömer Ünal, Hacı Ahmet Özdemir, Halil Etyemez, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Said Çelik ve il teşkilat mensupları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, milletvekilleri, belediye başkanları ve tüm teşkilat olarak yoğun bir şekilde sahada çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

"Avrupa kendi üretitği değerleri şimdi bir bir ayaklar altına alıyor"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise, Türkiye ve millete karşı içeride ve dışarıda olumsuz bir hava oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Hepimiz ibretle izliyoruz, yurtdışında başta batı olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerini. Avrupa ne yazı ki kendi ürettiği değerleri adeta önce taparcasına savunduğunu iddia ettiği değerleri şimdi bir bir ayaklar altına alınıyor. Avrupa’nın sanki kendi Ortaçağına yeniden dönmekte olduğunu görüyoruz. Bu Avrupa ve insanlık alemi için tehlikeli bir gidiş. Ne yazık ki Avrupa şuan da hasta adam rolünde ama hasta adam olduğunu da kabul etmeyen bir hasta adam rolünde. Onun için Doğu’nun, bizlerin, Türkiye’nin kurtarıcı nefeslerine gerçekten insanlığın ve batı aleminin ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Düşünün ki Avrupa’da devlet ve hükümet destekli, Avrupa yerel yönetimlerinin desteklediği mitinglerde, toplantılarda, terör örgütleri ve ileri gelenleri boy gösteriyor ve ülkemizin Cumhurbaşkanına pankart ve afişlerle ne yazık ki terör şiddet silah özendiriliyor ama buna karşı güya adına medeni denilen yaşlı Avrupa’dan hiçbir ses çıkmıyor. Ama kendilerine karşı bir söz söylenince de feryat ediyorlar. Bu konuda önümüzdeki süreçte sahaya indikçe illerimize, ilçelerimize gittikçe gerçekten çok güzel bir havanın oluşmakta olduğunu, baharın 2 yönlü geldiğini görüyoruz. Hem coğrafi ve fiziki anlamda baharın geldiğini görüyoruz. Bir taraftan da toplumsal olarak baharın gelmekte olduğunu görüyoruz” dedi.

“18 maddenin arkasında duramayacağımız, izah edemeyeceğimiz madde yok”
Her zaman olduğu gibi bu millet, memleket ve ülke davasının çadırının orta direğinin Konya olduğunu da vurgulayan Sorgun, “Bugüne kadar Konya hep üzerine düşeni yaptı. Bundan sonra da yapmaya devam edecek. Bizde genel merkez çalışmalarımızdan fırsat bulduğumuz sürece Konya’ya geliyoruz. Konya teşkilat çalışmalarımıza iştirak ediyoruz” diye konuştu.
Anayasa değişikliğinde 18 maddenin arkasında durmayacakları, izah edemeyecekleri hiçbir madde olmadığını söyleyen Sorgun, “Muhalefet hiçbir maddeye şöyle demiyor. Yuvarlak bir söz atıyor. İçi boş şeyler söylüyor. Daha sonra bunun altında kalıyor. Sonra yeni şeyler ifade ediyor. Hani Anadolu’da bir deyim var ‘ufak at civcivler yesin’. Şuan da muhalefetin düştüğü durum bu ama milletimiz her zaman gerçeklerden ve doğrulardan yana olmuştur” şeklinde konuştu.

Rehavete kapılmadan çalışmalarını sürdürmeleri gerektiğini de kaydeden Sorgun, “Bize yakışan şudur. Vatandaşın ne karar vereceğini bilemiyoruz saygı duyuyoruz. Ama rehavete kapılamayız. Evetler, şu kadar önde diyerek rehavete kapılamayız. Çalışarak kazanılmayacak hiçbir seçim yoktur. Yatarak, rehavete kapılarak ta kaybedilmeyecek şey yoktur. Milletimiz ne takdir ederse başımızın üzerinde yeri var ama çok açık ve net şekilde Konya başta olmak üzere Türkiye ortalamasında açık ara önde olduğunu ifade edebilirim” ifadelerini kullandı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA