• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avcılar bu kez ekmek attı
03 Şubat 2012 Cuma 11:39

Avcılar bu kez ekmek attı

Kar yağışı ve dondurucu soğuklar sadece insanları değil hayvanları da olumsuz etkiliyor.
Kar yağışı ve dondurucu soğuklar sadece insanları değil hayvanları da olumsuz etkiliyor.
     Seydişehir Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü de dağdaki av hayvanlarının aç kalmaması için seferber oldu.
     Kulüp Başkanı Soner Güler, son günlerde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle kar yağışından yaban hayvanlarının beslenme noktasında sıkıntı yaşadıklarını düşünerek Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü olarak doğa ya ekmek bıraktı.
     Avcıları uyaran Güler, bazı av hayvanları için 29 Ocak itibariyle avlanma yasağı başladığını belirtti.
     Güler ''Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü olarak yoğun kar yağışı nedeniyle av ve yabani hayvanların beslenme sıkıntısı çektiğini, bu nedenle kısmen de olsa hayvanların beslenme ihtiyaçlarını gidermek için Beldibi, Gölyüzü olmak üzere bölüm bölüm ekmek av hayvanlarının beslenmesi için doğaya bol miktarda ekmek bıraktık'' dedi.
     Yaka tavşanı, ada tavşanı, tilki, kaya sandalı, ağaç sansarı gibi hayvanlarının av yasağının başladığını belirten Başkan Soner Güler; ''Avcı arkadaşlarımızdan rica ediyoruz. Yasaklara uymaları ve yaptığımız avcılık sporu için çok önemli. Av yaparken bu yasaklara uymaz ve av hayvanlarını katledersek ilerleyen süreçte av yapacak hayvan bulamayız. Bu durum bir nevi bindiğimiz dalı kesmek gibidir'' şeklinde konuştu.
     Çığ altında kalarak hayatını kaybeden avcı arkadaşları Hilmi Şengül'e de Allah'tan rahmet dileyen Güler; ''Hilmi bey bizim avcı arkadaşımızdı. Çığ altında kalarak hayatını kaybetmesi bizi ve camiamızı derinden üzdü. Kendisine rahmet ailesine sabır dileriz'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA