• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Avcıdan dershane açıklaması
15 Temmuz 2015 Çarşamba 11:13

Avcı'dan dershane açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Anayasa Mahkemesinin dershanelere ilişkin kararına dair, "Mahkemenin gerekçeli kararından sonra ne yapmamız gerektiğini kamuoyuyla paylaşarak açıklarız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anayasa Mahkemesinin dershanelerin dönüştürülmesini de düzenleyen Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı maddelerinin iptali istemiyle yapılan başvuru konusundaki kararına dair basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, dershanelere ilişkin bazı maddelerin iptal edildiğine ilişkin haberlerin basında yer aldığın hatırlatması ve dershanelerin 1 Eylül itibarıyla öğrenci alıp alamayacağını ve yasal bir boşluk oluşup oluşmadığını sorması üzerine, "Bugüne kadar, şu saate kadar Milli Eğitim Bakanlığına ulaşmış herhangi bir resmi karar yok. Yani Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı veya gerekçesiz kararı, herhangi bir kararı bize ulaşmış değil" diye konuştu.

Bir takım duyumların dile getirildiğini ve bunun üzerine de pek çok spekülasyonun yapıldığını ifade eden Avcı, Anayasa Mahkemesinde açılan davanın yasadaki 7 maddenin iptaliyle ilgili olduğunu hatırlattı.

Avcı, şunları kaydetti:

"Bu 7 maddeden hangilerinin, hangi gerekçeyle iptal edildiği tümüyle mi iptal edildiği, kısmen mi iptal edildiği ve gerekçesinin ne olduğu, ortaya çıkmadan yapılacak her türlü yorum spekülasyon olur. Biz başından beri bu sürecin başladığı tarihten beri Anayasa Mahkemesini ve mahkeme üyelerini bağlayacak türden herhangi bir açıklama yapmamaya özen gösterdik, mahkemeye olan saygımız nedeniyle. Bugüne kadar mahkeme süreciyle ile ilgili mahkemeyle yürütülen görüşmelerle ilgili herhangi bir açıklama yapmadık. Şu anda kamuoyuna yansıyan ve yansıtılan duyumlarda dediğim gibi tümüyle bizim dışımızda ve bildiğim kadarıyla da mahkemenin de dışında durumlardır. Mahkeme gerekçeli kararını açıklasın, hangi maddeyle ilgili olarak, ne tür gerekçelerle, ne karar verdi, onu net olarak görelim. Ondan sonra bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı olarak ne yapmamız gerektiğini kamuoyuyla da paylaşarak açıklarız."

"Öğrencilerimizi ortada bırakmayız"

Öğrenci ve velilerin içlerinin rahat olmasını isteyen Avcı, "Karar her ne olursa olsun, hangi gerekçeyle verilmiş olursa olsun, çocuklarımızı gençlerimizi, gerek örgün gerek okulu bitirmiş üniversite sınavlarına girmiş ama istediği bölümü kazanamamış ve tekrar girmeyi düşünen öğrencilerimizi, örgün eğitimin içindeki ve dışındaki ortaokullardaki, liselerdeki ve mezun öğrencilerimizin hiç birini ortada bırakmayız" ifadelerini kullandı.

Avcı, "MEB olarak biz sektörle, sektörün gerçekten eğitimci olan, gerçekten eğitim hizmeti vermek isteyen temsilcileriyle tekrar otururuz, bunun her kurum açısından en uygun olan çözümlerini birlikte üretiriz" dedi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA