• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATMde dolandırıcı düzeneği
27 Mayıs 2010 Perşembe 11:29

ATM'de dolandırıcı düzeneği

Konya'da bir bankaya ait ATM'ye, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi.

Konya'da bir bankaya ait ATM'ye, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi. Şüphelilerin ATM'den para çekmek isteyen kişileri hazırladıkları bir düzenekle dolandırmaya çalıştığı da iddia edildi.

Olay, dün saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yenişehir Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Konya Numune Hastanesi arkasında bulunan bir bankaya ait ATM cihazından para çekmek isteyen bir vatandaş, makinanın parayı vermeyerek sürekli boşa dönmesi üzerine polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ekibi, yaptıkları incelemede para çekme bölümünün iç kısmında ve yerde yapıştırıcıya benzer sıvı bir madde tespit etti. ATM'nin etrafını ve içerisini de kontrol eden polis, paraların bulunduğu kasanın dış muhafaza kapağının da zarar verilerek açıldığını belirledi. Şüphelilerin zarar verilen ATM'nin kasasını açamadığı tespit edildi.

Öte yandan, parasını çekemediği için polisi arayan vatandaşın, daha sonraki denemesinde parasını çektiği kaydedildi. Banka yetkililerinin de gelmesiyle yapılan kontrollerin ardından polis, ATM'ye zarar veren kişi veya kişileri bulmak için çalışma başlattı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA