• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATMde Altın devri
09 Ocak 2011 Pazar 11:00

ATM'de 'Altın' devri

Altın fiyatlarındaki yükseliş, bankacılık sektöründe altına dayalı ürün çeşitliliğini her geçen gün artırıyor.
Kuveyt Türk Katılım Bankası, ATM'den gram altın çekilmesine ve İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) ile yaptığı işbirliği kapsamında vatandaşın elindeki altını şubelerinde bozdurmasına imkan sağlayacak.  
Kuveyt Türk Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, yaptığı açıklamada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Eylül 2010 verilerine göre, sektörde altın tasarruflarının ''tırmanışta'' olduğunu, fiyatlardaki yükselişin altın tasarruf miktarını ve ürün çeşitliliğini artırdığını söyledi.
Sektör olarak Türkiye'deki altın stoğunun yüzde 20'sini bankalara çekmeleri halinde önümüzdeki 10 yıl içerisinde 20 milyar dolarlık bir rakam görebileceklerini belirten Yılmaz, ''Türkiye'de 100 milyar dolarlık bir altın stoğu varsa bunun sadece 1,3 milyar doları bankalarda, gerisi hala yastık altında bulunuyor'' dedi.
Yılmaz, Türkiye'nin dünyada 4. büyük altın tüketicisi olmasının, ülkede altın birikiminin fazla olduğu anlamına geldiğini,, Batı'da Türkiye'deki gibi altın toplayan bankalar bulunmadığını ifade ederek, vatandaşın, kendilerinden elindeki altını banka şubesinde bozdurup hesaba dönüştürme isteği olduğunu, bu taleplerin artması sonucu İAR ile bir işbirliği yaptıklarını söyledi.

ALTIN RAFİNERİSİ UZMANLARI KUVEYT TÜRK ŞUBELERİNDE

İrfan Yılmaz, gelen talebin ertelenmemesi ya da ötelenmemesi için Kuveyt Türk şubelerinde bulunacak İAR uzmanlarının, istemesi halinde vatandaşın elindeki altına kıymet takdiri yapacağını, kuyumcularla rekabet etmek istemediklerini, ancak kıymet takdiri sonucunda ortaya çıkacak rakamın piyasanın biraz üzerinde olabileceğini, ay sonunda pilot uygulamaya geçeceklerini anlattı. 
Yılmaz, ''Altını yatırım enstrümanı olarak, yeni ürünlerle dizayn ederek kuyumcunun altın cinsinden duyduğu finansman ihtiyacına da katkıda bulunuyoruz'' dedi.
Uygulamanın başarılı olması halinde bunu yaygınlaştıracaklarını, bazı Kuveyt Türk şubelerinde haftada bir gün ''altın günü'' düzenleyebileceklerini bildiren Yılmaz, söz konusu uygulamayla altın hesaplarına olan ilgiyi ve bankanın altın tasarruflarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

ATM'LERDEN ALTIN VERMEK DÜNYADA BİR İLK OLACAK

Yılmaz, önümüzdeki dönem için Kuveyt Türk ATM'lerinden vatandaşa sertifikalı 1 ve 2,5 gram altın verme çalışmaları bulunduğunu ifade ederek, vatandaşların bu ATM'lerden hesabındaki altını çekebileceği gibi Kuveyt Türk'te hesabı olmazsa bile para ya da kredi kartıyla gram altın satın alabileceğini bildirdi.
ATM'den gram altının çekilmesine imkan veren uygulamanın bu yılın ilk yarısında hayata geçmesini planladıklarını kaydeden Yılmaz, bir ATM firmasının kendi istek ve ihtiyaçları doğrultusunda şu anda ATM'yi altın vermeye uygun dizayn etmeye çalıştığını, ATM'lerden altın çekmenin dünyada ''ilk'' olacağını söyledi. 
Kuveyt Türk'te 45 yaş ve üstü müşterilerinin mevduat, 30-35 yaş arasındaki müşterilerinin ise altın yatırımını tercih ettiğini belirten Yılmaz, Türkiye'nin genç nüfusu dikkate alındığında, bu durumun altın hesaplarına olan ilginin artacağını gösterdiğini kaydetti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA