• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ateş Açılınca Zırhlı Araçlar Kaçtı
20 Eylül 2012 Perşembe 11:01

'Ateş Açılınca Zırhlı Araçlar Kaçtı'

Yaralı askerler 'Askerleri korumakla görevli olan zırhlı araçlar çatışma anında kaçtılar.' dedi.

Bingöl’de 10 askerin şehit olduğu PKK saldırısından yaralı kurtulan askerler Taraf ’a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bingöl Devlet Hastanesi’nde tedavi gören yaralı askerlerin iddiasına göre, onları korumakla görevli zırhlı araçlar saldırı başladıktan sonra olay yerinden hızla uzaklaştı.

Türkiye, Bingöl-Muş karayolunda 10 askerin şehit olduğu 70 askerin de yaralandığı PKK saldırısıyla sarsılırken, gözler bu saldırının nasıl gerçekleştiğine çevrildi. Askerlerin neden sivil ve korumasız araçlarla taşındığı ve askerî sevkıyatın istihbaratına PKK’ların nasıl ulaştığı sorularına cevap aranırken, yaralı askerlerin anlattıkları, güvenlik zaafiyetini ortaya koydu.

ZIRHLI ARAÇLARDA MÜHİMMAT YOKTU

Sivil otobüslere eskortluk yapan zırhlı kobra araçların termal kameralarında bölgedeki PKK’lıların tesbit edildiğini belirten askerler, şunları söyledi: “Kobra araçlarında bulunan termal kameralarda PKK’lılar görünüyordu. Ancak askerî araçlarda mühimmat olmadığı için müdahale edemedik. Öndeki otobüse roket isabet etti. Saldırganlar kadındı. Bir rütbeli, silahıyla iki-üç el ateş açtı. Saldırı olduğunda bizi koruyan zırhlı araçlar da mühimmat olmadığından karşılık veremeyip olay yerinden hızla uzaklaştılar.”

15-20 DAKİKA BİZİ TARADILAR

Habertürk ’e konuşan yaralı askerler de olay yerine gelmeden kısa bir süre önce mola verdiklerini belirterek, tekrar yola çıktıktan kısa bir süre sonra silah sesiyle bir anda irkildiklerini, otobüste yeteri kadar silah bulunmadığı için karşılık veremediklerini anlattı. Can havliyle kendilerini otobüsten dışarı attıklarını söyleyen askerler, “Yaklaşık 15-20 dakika tarandık. Köy korucusu olduğunu sandığımız tepedeki kişi olmasaydı belki hiçbirimiz sağ kurtulamayacaktık” dediler.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA