• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Atatürkün Konyaya ilk gelişinin 90. yılı
03 Ağustos 2010 Salı 17:34

Atatürk'ün Konya'ya ilk gelişinin 90. yılı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Konya'ya ilk gelişinin 90. Yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.
Anıt Alanı'nda düzenlenen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ergun Koçak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ateş Mehmet İrez ile askeri ve mülki erkan katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından Saygı Duruşu'nda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya'nın Kurtuluş Savaşı'na en çok asker gönderen il olduğunu belirterek, "90 yıl önceki
mücadeleden bahsederken bu ülkenin bin yıllık tarihine de değinmemiz gerek. Bu ülke, tarihinde onlarca devlet kurmayı başarmış ve bu süreçte istiklalini hep korumayı bilmiş bir ülke ve millettir. Ancak ekonomik kaynaklar elden gidince istiklalde elden yavaş yavaş kaymaya başlıyor. İşte bu anlarda ülkeler direnmeyi bilen ve ülkesinin unsurlarını bilip analiz eden liderlere ihtiyaç duyuyor. Bizim böyle bir liderimiz vardı ve onun önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nın ardından Türkiye Cumhuriyeti'ni kurabildik" dedi.
Atatürk'ün Konya'ya ilk gelişinde yaşananlar hakkında verilen bilgilerin ardından Anıt Alanı'ndaki tören sona erdi. Buradaki törenin ardından protokol Konya Garnizon Komutanlığı Bölge Bandosu eşliğinde Atatürk Evi'ne gelerek burada düzenlenen kokteyle katıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA