• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Atatürk Havalimanında patlama!
28 Haziran 2016 Salı 23:25

Atatürk Havalimanı'nda patlama!

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişinde meydana gelen bombalı saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişinde meydana gelen bombalı saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Atatürk Havalimanı'nda incelemelerde bulundu.

Edinilen bilgilere göre, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar girişte bir terörist, uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açtıktan sonra kendini patlattı. Saldırıda 36 kişi hayatını kaybederken, yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Atatürk Havalimanı'na giriş ve çıkışlar ise kapatıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM ÖLÜ SAYISINI AÇIKLADI

Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlama sonucu şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir. Yaralılar bölgedeki değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum" dedi.

GÖRGÜ TANIĞI OLAY ANINI ANLATTI

Havalimanındaki bir görgü tanığı, “Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi” dedi.

Öte yandan patlamanın ardından havalimanı içerisinde çok sayıda yolcu mahsur kaldı. Patlamanın ardından panik yaşan bazı vatandaşlar korunaklı bir yere sığındılar. Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde bir ailenin korku dolu gözlerle bekledikleri görüldü. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA