• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Asrın projesinde son aşamaya gelindi
08 Ağustos 2015 Cumartesi 03:29

'Asrın projesinde son aşamaya gelindi'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, asrın projesi olarak bilinen Türkiye'den KKTC'ye su boru hattının döşenmesinin son aşamasına gelindiğini bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, asrın projesi olarak bilinen Türkiye'den KKTC'ye su boru hattının döşenmesinin son aşamasına gelindiğini bildirdi. 

KKTC'de temaslarda bulunan Veysel Eroğlu, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ile makamında bir araya geldi. 

Kabulde konuşan Eroğlu, "Türkiye'den KKTC'ye su boru hattının döşenmesi son aşamasına gelindi. Suyun yönetimi konusunun çok acil sonlandırılması gerekiyor" dedi.

Suyun dağıtımı konusunda Türkiye'den  ve KKTC’den heyetlerin daha önceleri de sürekli bir araya gelerek çalışmalar yaptığını dile getiren Eroğlu, görüşmeler neticesinde bir sözleşme ve protokol ile anlaşmanın ortaya çıkarıldığını belirtti.

Bu çerçevede hazırlanarak gönderilen yazının gereğinin yapılmasını talep eden Eroğlu, suyun işletmesinde hata olmaması gerektiğini kaydetti. Eroğlu, proje kapsamında yakında testlere başlanacağını, Lefkoşa’ya en kısa zamanda suyun akmasının sağlanacağını ifade etti.

KKTC Başbakan Ömer Kalyoncu da Türkiye’den adaya gelecek suyun dağıtımının çok önemli olduğunu, en kısa zamanda yasal mevzuatın tamamlanarak sonuçlanması için gerekli çalışmaların yapılacağını aktardı.  

Kalyoncu, yoğun çalışmalar sonucu KKTC’ye taşınacak suyun doğru kullanılması gerektiğini vurguladı. Kalyoncu, hükümet olarak üstlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını, su yönetimi konusunda hazırlanan yasa çalışmasını en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sennaroğlu: Türkiye’den su gelmesi bir milat

Veysel Eroğlu daha sonra KKTC Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Önder Sennaroğlu ile görüştü. Sennaroğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, KKTC’ye Türkiye’den su gelmesinin bir “milat” olduğunu dile getirdi. Sennaroğlu, doğal kaynakların kısıtlı olduğu adada su kaynaklarında sıkıntı yaşandığını kaydetti.

Türkiye’den gelecek suyun bir damlasının bile boşa harcanmaması gerektiğini söyleyen Sennaroğlu, suyun olası bir çözümden sonra da paylaşılacağının konuşulduğunu, suyun barış suyu olmasını istediğini belirtti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA