• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aslım Caddesi’nde standart yükseliyor
09 Eylül 2017 Cumartesi 14:24

Aslım Caddesi’nde standart yükseliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Adana ve Aksaray yollarının bağlantısını sağlayan Aslım Caddesi'nde ekonomik ömrünü tamamlayan, aşırı tonaj ve ağır kış şartları nedeniyle aşınan asfaltı yeniliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezleri ve mahalle yollarında yürüttüğü yol çalışmaları ile birlikte şehir merkezindeki ana arterlerde yenileme ve bakım çalışmalarını da sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehir merkezindeki bütün ana arterlerde ekonomik ömrünü tamamlayan, aşırı tonaj ve ağır kış şartları sebebiyle aşınan asfaltın yenilendiğini belirterek, özellikle sanayi bölgelerine hitap eden ve yoğun olarak kullanılan Aslım Caddesi'nde de çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin Aksaray Yolu'nu Adana Yolu'na bağlayan bölünmüş yolda trafik akışını gündüz kontrollü olarak sağlayarak çalışmaları sürdürdüğünü kaydeden Başkan Akyürek, 10 kilometre uzunluğundaki caddede kaldırım ve bisiklet yolu düzenlemesi de yapıldığını kaydetti. Caddede altyapı kuruluşlarının çalışmalarını tamamlandığı kısımlarda asfalt yenileme ve bakım çalışmaları yapıldığını belirten Başkan Akyürek, çalışmaların etaplar halinde tamamlanacağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Aslım Caddesi'nde toplamda 60 bin ton alt temel, 50 bin ton pmt ve 35 bin ton bitümlü sıcak kaplama kullanacak. Caddenin her bir asfalt platformu 13.5 metre olarak yapılıyor.

Aslım Caddesi’nde standart yükseliyor

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA