• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aslandan muhteşem galibiyet! 3-1
06 Nisan 2013 Cumartesi 21:14

Aslan'dan muhteşem galibiyet! 3-1

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, Türk Telekom'da Mersin İdmanyurdu'nu ağırladı. Nefesleri kesen mücadelede bir kırmızı kart, bir penaltı ve dört gol vardı.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu ağırlayan Galatasaray, sahadan 3-1'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

Erken gol hesapları alt-üst etti

Karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla başlayan Galatasaray'ın tüm planları, Mersin İdmanyurdu'nun henüz 3. dakikada Burhan Eşer'in ayağından bulduğu golle alt-üst oldu. 13. dakikada net bir fırsat daha yakalayan Mersin İdmanyurdu, bu pozisyonu gole çeviremedi.

Muslera kalesinde devleşti

Mersin İdmanyurdu, erken bulduğu golün ardından rakip kalede ataklarını sıklaştırdı ve birçok tehlikeli pozisyon yarattı. Konuk takım, 15. dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Orta alanda topla buluşan Mert Nobre'nin ara pasında hareketlenen Culio, Muslera'yla karşı karşıya kaldı. Ancak tecrübeli file bekçisi, son anda araya girerek topu uzaklaştırmayı başardı.

Burak Yılmaz, direğe takıldı

23. dakikada beraberlik golü için önemli bir fırsat yakalayan Galatasaray'a direk engel oldu. Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Wesley Sneijder, ceza alanına ortaladı. Kalabalığın arasından iyi yükselen Burak Yılmaz'ın kafa vuruşu, üst direkte patladı ve top, auta çıktı.

Dany kırmızı gördü saha karıştı

30. dakikada Dany, kaleye giden Mersin İdmanyurdulu futbolcu Burhan Eşer'i yarı alanın ortalarında arkadan düşürdü. Hakem Süleyman Abay, bariz gol şansından ötürü Dany'yi kırmızı kartla oyun dışı etti. Bu pozisyonun ardından hakemin kararına itiraz eden Fatih Terim, saha içine kadar girerek Süleyman Abay'ın üzerine yürüdü. Zorlukla sakinleştirilen tecrübeli hoca, hakem tarafından tribüne gönderildi. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmadı ve soyunma odasına Mersin İdmanyurdu'nun 1-0'lık üstünlüğüyle gidildi.

Galatasaray, ikinci yarıya iki oyuncu değişikliğiyle başladı. Wesley Sneijder ve Emre Çolak oyundan çıkarken yerlerine Semih Kaya ve Nordin Amrabat dahil edildi.

Beraberlik golü penaltıyla geldi

Fatih Terim'in oyuncu değişiklikleri oyuna çabuk etki etti. Süleyman Abay, 60. dakikada Serkan Yanık'ın Drogba'ya ceza sahası içerisinde yaptığı müdahale sonrası penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Felipe Melo, ağları havalandırarak durumu 1-1'e getirdi.

David Bicik'ten büyük hata

Galatasaray, 70. dakikada Didier Drogba'nın ilginç golüyle üstünlüğü sağladı. Hızlı gelişen atakta Sabri, sağ kanattan içeri kat ederken pasını Drogba'ya aktardı. Ceza alanında topla buluşan Drogba'nın kaval kemiğiyle yaptığı vuruşta havalanan top, kaleci David Bicik'in hatasıyla birlikte ağlarla buluştu: 2-1.

84. dakikada Galatasaray, Didier Drogba'nın golüyle skoru 3-1'e taşıdı. Hamit Altıntop'un serbest vuruştan ceza alanına yaptığı ortada arka direğe hareketlenen tecrübeli golcü, farkı 2'ye çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve 90 dakika Galatasaray'ın 3-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı. Ev sahibi, aldığı bu galibiyetle şampiyonluğa bir adım daha yaklaşmış oldu.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA