• Konya14 °C

Lokman Koyuncuoğlu

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aslan Korkmaz gelirken, Tuzcuoğlu giderken

10 Şubat 2009 17:11
Konya’da hafta sonu, bir güzel başlangıç ile buruk bir veda programı vardı. Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu Meram’da ki 5 yıllık görev süresinin sonunda basın mensuplarıyla “helalleşmek” için bir araya gelmişti.

MÜSİAD Konya şubesinde ise hoş bir devir teslim töreni vardı. Şubenin 16. genel kurulunda 5. Başkanı seçilmişti. Dört yıl doyunca başkanlık görevinde bulunmuş Selçuk Öztürk, lise arkadaşı da olan Aslan Korkmaz’a görevi devrederken gözünün arkada kalmayacağı için o kadar mutluydu ki…

İlkin Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu’nun toplantısından başlayalım. Meram’da belediye başkanlığının zorluğundan bahsetti öncelikle başkan Tuzcuoğlu. Kabul etmek gerek ki, diğer iki ilçeye göre gelir ve kültür seviyesi yüksek olduğu için, hizmet kalitesinin de bir o kadar yüksek olması gereken bir ilçe Meram. Bunun yanında ilçe gelir kaynakları olarak da Selçuklu ve Karatay’ın epey gerisinde olan bir ilçe Meram. Haliyle orantı ters olunca ve kıyas yapılacak diğer başkanlarında başarıları ortadayken, Tuzcuoğlu için ferman verilmiş oldu.

Başkan Tuzcuoğlu bu 5 yıl içinde yaptıkları hizmetleri çok somut örneklerle ortaya koydu. Kentsel dönüşüm projelerinde hiç kimsenin tahmin etmediği bir şey duyduk. Bu dönemde Meram’da 7 bin civarında konut üretilmiş. Şaşırtıcı değil mi? Gödene bölgesine yapılacak bu konutlarla yeni bir ilçe doğacağını, Meram’ın çevre yoluna hapsolmuş halinden kurtulduğunu öğrendik.

Araç parkının ilçeler içinde en moderni ve sayıca en çok olması, yeni dönemde asfalt yatırımlarının Meram’ı rahatlatması, kiralama yoluyla cadde açılması gibi ilk kez duyduğumuz konulara şaşırmadık değil. Bu yapılanların kamuoyuyla daha önceden neden paylaşılmadığı gibi bir soru akıllara gelebilir. Benim geliyor mesela.

Meram için en önemlisi ise bundan sonraki yönetime pek çok sıkıntılı işleri halledilmiş, hatta önemli sayılacak kaynaklarla Meram’ın bırakılıyor olması. Evet hatırı sayılır bir kaynak bırakıyor yeni döneme. Şimdi akıllara “kör ölmüş, badem gözlü olmuş” sözü gelebilir. Ancak burada konuya en uygun cümle “Serdar Kalaycı Kadir Gecesinde mi doğmuş” olabilir.

MÜSİAD da ki görev tesliminde ise Aslan Korkmaz’ın bayrak değişimine vurgusu dikkat çekiciydi. 16. genel kurulunu yapan önemli bir kurumun bayrak değişimiydi bu. MÜSİAD Konya’da hem sosyal hayatta hem de ekonomik hayatta üstlendiği misyon itibariyle önemli bir duruş sergiler. Bu bakımdan MÜSİAD başkanları bu görevi, kabul ederken artık nöbet zamanın kendilerine geldiğini, bu işten kaçışın olmadığını bilirler.

Çiçeği burnunda Başkan Aslan Korkmaz da bunu; “bu, sorumluluğu büyük, sorumluluğu büyük olduğu kadar gurur verici bu görevde herkesten yardım ve dua bekliyorum” derken çok net özetlemiş oldu.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan’ın, Konya şubesine övgüleri de bu şubenin kurumsal yapısını en az genel merkez kadar tamamladığı hatta bazı noktalarda geçtiğinin göstergesiydi.

Konya Şubesi’nin 4. Başkanı Selçuk Öztürk, Konya’nın ortak kanaati olarak MÜSİAD’ın çıtasını çok yükseklere taşıdı. Ciddi çalışmalarla Konya menfaatini hep ön planda tuttu. Şimdi Aslan Korkmaz’a görevi devrederken o kadar rahatlamıştı ki, ifade ettiği gibi de “bu başarıları geçecek birine yerini bırakıyor olmak” tan mutluluk duyuyordu.

Ne diyelim “Öncelikle Allah herkese başarılı hizmetler yapmayı ve bu başarılı hizmetlerden sonra zamanı gelince görevi bırakmayı, görevi bıraktığı kişinin de kendi çıtasını geçmesi için var gücüyle çalışan arkadaşlarından olmasını nasip etsin”

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA