• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ASKON, zor zamanda devletinin ve milletinin yanında
05 Haziran 2020 Cuma 17:38

ASKON, zor zamanda devletinin ve milletinin yanında

ASKON Konya İl Başkanı Atilla Sinacı, pandemi sürecinde ASKON olarak yapılan çalışmaları değerlendirerek, normalleşme sürecinde yapılması gerekenler üzerine tavsiye içeren bir açıklama yaptı.

Başkan Sinacı, yaptığı açıklamada, Pandemi döneminin İş Hayatına ve Ekonomiye etkilerini azaltma süreçlerinde ASKON olarak aktif rol üstlendiklerini belirterek, İş Dünyasının sesi olmaya gayreti gösterdiklerini belirtti.

Sinacı, “ Askon Genel Başkanımız Sayın Orhan AYDIN liderliğindeki Genel Merkezimiz ve İl Başkanlıkları olarak  pandemi sürecinde başta hakları ödenmez sağlık çalışanlarımız, Devlet Kuruluşlarımız ve halkımız nezdinde etkili bir çalışma sergilediğimizi düşünüyoruz. Gerek Kamu gerekse de özel sektörden ulaşan tebrik ve takdir mesajları ise arkadaşlarımla beni ziyadesiyle mutlu etti.

Bu süreçte çok fazla Kamuoyuna yansıtmasak da Her gün yeni ve geniş bir perspektif  ile olaylar değerlendirilmiş ve gerekli açıklamalar, görüşmeler yapılmıştır. Devlet erkanı ile sürekli irtibat halinde olunup, üyelerimizin ve sanayicilerimizin istekleri ivedilikle iletilmiş ve taleplerimiz disiplinli bir şekilde takip edilmiştir. Faaliyetlerimizin memnuniyet verici bölümü ise bu Talep ve dileklerimizin Hükümet tarafında karşılık bulması, hızlı bir şekilde kararlar alınıp uygulamaya konulmasıdır.  Özellikle kısa çalışma ödeneğinin kullanılması, kredilerden faydalanılması gibi can suyu olma özelliği içeren devlet desteklerinin yayılması, Piyasanın en büyük düşmanı olan karamsarlığın ortadan kaldırılarak,  moral oluşması yönünde çaba sarf ettik. Devletimizin fikir ve önerilerimize gösterdiği teveccüh kadar Üyelerimizin de tüm tavsiyelerimize, yönlendirmelerimize gösterdiği hassasiyet, duyduğu güven bizleri gururlandırdı” dedi.

            ASKON un Pandemi süreci çalışmaları Ekonomi ve İş Dünyasını ile sınırlı değil…Sosyal Sorumluluk konusunda da sonuç odaklı ve planlı çalışmalara imza atıldı. Tüm ülkenin en ciddi sorun olan “ Maske “ tedariği ve kullanımı konusunda da aksiyon alındığını dile getiren Sinacı, “Genel merkezimiz 1 milyon maske hibe kampanyası düzenledi. Bu kampanyaya en hızlı ve büyük katılımı 100 Bin adetle ASKON Konya İl Başkanlığı olarak bizler gerçekleştirdik. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere acil ihtiyaç kapsamındaki kurum ve kişilere maskeleri bizzat giderek hediye ettik.

Yine bu dönem de, hastanelerde mağdur olan farklı şehirlerden Konya'mıza getirilen COVID-19 pozitif hastaların tüm ihtiyaçları Hastane yönetimlerinin işbirliğiyle karşılanmıştır.  Konya İl Başkanlığı olarak zorda kalan üyelerimizin ticari ürün satışları, yeni Pazar bulunması, ihracat tahsilat sorunları ve çeşitli tedarikler noktasında elimizi taşın altına koyarak destekler verdik. Yeri gelmişken Maddi Manevi her türlü fedakarlığı yerine getiren başta Yönetim Kurulu üyelerimiz olmak üzere tüm Askon Konya üyelerine teşekkür ediyorum. Konya, kendine yakışanı fazlasıyla yaptı ” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA