• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aşkın Kanatları Müzesinde 10 bin kelebek uçacak
02 Eylül 2014 Salı 14:54

Aşkın Kanatları Müzesi'nde 10 bin kelebek uçacak

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı devam eden Aşkın Kanatları Müzesi’nde incelemelerde bulundu.
Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı devam eden Aşkın Kanatları Müzesi’nde incelemelerde bulundu. 
Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kelebekler Vadisi Parkı ziyaretçilerini ağırlarken bir taraftan da park içerisinde yapımı devam eden Aşkın Kanatları Müzesi inşaatında çalışmalar da sürüyor. Parkın önemli bir bölümünü oluşturacak Aşkın Kanatları Müzesi’nde Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanı yer alacak. 
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı hızla devam eden ve yılsonunda tamamlanacak olan Aşkın Kanatları Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Konya’nın en özel mimarilerinden birinin şu anda Kelebekler Vadisi Parkı’nda yükseldiğini ifade eden Başkan Altay, “Kelebekler Vadisi Parkı’nda yapmakta olduğumuz Aşkın Kanatları Müzesi inşaatı devam ediyor. Müze tamamlandığında Türkiye’nin bu kapsamda yapılan ilk eserlerinden biri olacak. Burada tropik kelebek bahçesi ve böcek müzesinden oluşan bir tesis inşa ediyoruz. 630 ton çelikten oluşan inşaatta farklı ölçüde bin 500 adet cam kullanıyoruz. İmalatı zor ama nitelikli ve mimari açıdan Konya’ya simge bir eser kazandırmış olacağız. İçinde oluşturduğumuz tropik bahçede yurtdışından getirilecek kelebeklerin uçuştuğunu görebileceğiz. Böylece Konya’ya gelen ziyaretçilerin uğrayabileceği yeni bir mekan oluşturuyoruz. Hz. Mevlana, tasavvuf, aşk ve kelebekler Konya’nın yeni simgelerinden olacak” dedi.
Türkiye’de yapısı itibari ile tek olan Aşkın Kanatları Müzesi inşaatında her biri birbirinden farklı binlerce değişik ölçü ve açıdaki 630 ton çelik kullanılırken her biri farklı ölçülerde bin 500 adet camın olduğu cam giydirme cephe kaplama sistemi uygulanıyor. Kelebeklerin yaşam alanlarının sağlanabilmesi için kullanılan malzemeler sayesinde sıcaklık 26 (±1) derece ve içerideki nem oranı ise yüzde 85 (±5)olarak korunabilecek. Ayrıca kelebeklerin yönlerini bulmalarını sağlayan UV ışınlarının maximum oranda geçişini sağlayan özel PVB malzemesi de kullanılıyor.
 
10 BİN KELEBEK UÇACAK
7 bin 600 metrekare kullanım alanı bulunan Aşkın Kanatları Müzesi’nde, kelebeklerin doğal yaşamlarının gözlemlenebileceği tropikal kelebek bahçesinin yanı sıra, aynı anda ziyaretçilerin kelebeklerin koza oluşumlarını da izleyebilecekleri bölümler, tropikal bitki türlerinin yetiştirilebileceği üreme çiftliği, değişik böcek türleri ile ilgili görsel objelerin olduğu koza şeklinde dizayn edilmiş mekanlardan oluşan böcek müzesi, kelebeklerin yaşam döngüleri ile projeksiyonlu sunumlarının olacağı sinema salonu, müzeyi ve kelebekleri hatırlatan ürünlerin bulunduğu mağazalar, kafeteryalar yer alacak. Farklı zamanlarda değişik türlerde olmak üzere toplam 40 kelebek türünün yer alacağı Kelebek Müzesi’nde ziyaretçiler, 10 bin kelebeğin uçuşunu gözlemleyebilecek. Ayrıca dünya üzerinde yer alan tüm kelebek türleri müze içerisinde sergilenecek. Botanik bahçede ise tropikal menşeli 54 tür bitki türü yer alacak. Yılda yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Kelebekler Vadisi’nde bölgesel kelebek türleri de açık alanda uçurulacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA