• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aşkı esaretten kurtaracağız
08 Ekim 2010 Cuma 15:23

Aşkı esaretten kurtaracağız

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Gazze'de 470 çiftin düğününü yapmaya hazırlanıyor. Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ve Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri, Aşkı Esaretten Kurtaracağız sloganıyla
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Gazze'de 470 çiftin düğününü yapmaya hazırlanıyor. Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir ve Vakıf Yönetim Kurulu üyeleri, “Aşkı Esaretten Kurtaracağız” sloganıyla gerçekleştirecekleri projeyle ilgili olarak Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’yi ziyaret etti.
 
Mehir Vakfı'nın 470 Gazzeli çiftin düğününü yapmak için hazırladığı proje hakkında Başkan Hançerli'ye bilgi veren Özdemir, "Konya projesi olarak hayata geçirmek istediğimiz bu organizasyonda Konya'nın yerel yöneticileri olarak sizlerin desteğini bekliyoruz. Karatay Belediyesi'nin bu projede bize destek olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Başkan Hançerli’ye, Gazze'de 470 genci evlendirmeyi planladıklarını anlatan Özdemir, ”Amacımız tüm dünyada huzurlu ve güvenli bir ortam oluşturmak. Gazze'de 5 yıl boyunca 1500–1600 çifti evlendirmek için Cemiyeti Beyti Filistin Derneği ile anlaşma sağladık'' dedi. Bugün, bu sözümüzü yerine getirmek için vakıf olarak start vermiş bulunmaktayız.
 
Bu amaçla Gazze'de 2 bin metrekare bir alan kiralanmıştır. Düğün korteji için 1 kilometrelik bir caddenin süsleme malzemeleri hazırlanmaktadır. Bu kortejde ana tema Türk ve Filistin devletlerinin bayrakları olacaktır. Ayrıca, yardım eden Sivil Toplum Kuruluşları’nın da flamaları kortej alanında yer alacaktır” dedi.
 
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de, “Gazze ile ilgili Müslim gayri Müslim herkes oraya yardım etmenin, öncü olmanın çalışmasını yapıyor. Bu işle ilgili olarak sivil toplum kuruluşlarının en başında da Mehir Vakfı’nın geldiğini müşahede etmiş durumdayız. Hamdolsun Müslümanlığın şartı da budur. Özellikle orada evlenemeyen 470 çift ile nişanlı olup da evlenemeyen 2000’e yakın din kardeşimizle ilgili atılan bu adım hakikaten çok olumlu bir adımdır. Diğer sivil toplum örgütlerimizin oraya yaptığı maddi yardımların yanında tam da vakfınızın görev alanına isabet eden bu önemli görevi ifa etmiş olacaksınız. Filistin’deki kardeşlerimiz için Konya’da ve Türkiye’deki diğer sivil toplum örgütlerinin de bu konuda üzerlerine düşeni ziyadesiyle yapacaklarına ve her türlü desteği vereceklerine inanıyorum. Ve hepinizi bu onurlu davranışınızdan dolayı tebrik ediyorum" dedi.
 
Başkan Hançerli ayrıca Mehir Vakfı'na duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, " Zor günler yaşayan Gazzeli din kardeşlerimizin sıkıntılarına çözüm bulmak bize büyük mutluluk verir. Mehir Vakfı'nın gelecekte sadece Gazze'de değil tüm dünyada sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimize yardım edeceğine inanıyorum" diye konuştu.
 
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı gönüllü yardım kuruluşunun Başkanı Mustafa Özdemir de, projeye yaklaşımından dolayı Başkan Hançerli'ye teşekkür etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA