• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Askerlikle ilgili düzenleme gelecek ay gerçekleşir
15 Ekim 2013 Salı 10:03

Askerlikle ilgili düzenleme gelecek ay gerçekleşir

Başbakan Yardımcısı Arınç, askerlik süresinin 12 aya indirilmesiyle ilgili "Zannediyorum, önümüzdeki ay içerisinde böyle bir düzenleme gerçekleşir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, uzun dönem askerliğin 12 aya indirilmesine ilişkin düzenlemenin önümüzdeki ay içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Arınç, bayram namazını Kocatepe Camisi'nde kıldı. Cami çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan Arınç, bütün milletin ve İslam aleminin bayramını kutlayarak, "Allah tekrarına eriştirsin. Bunlar mutlu olduğumuz günlerdir. İnşallah milletçe ve bütün İslam alemi, huzur içerisinde, sukunet içerisinde güzel bir bayram geçirir ve inşallah güzel günlerin müjdecisi olur" dedi.

Kurban bayramlarının, aynı zamanda hac ibadetinin yapıldığı günler olduğunu anımsatan Arınç, şunları kaydetti:

"Dün Arafat'taydı Müslümanlar. Bugün de inşallah hacı oldular. Milletimizden binlerce, onbinlerce insan da bu yıl hacca gitti. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Türkiye'den hacca giden bütün kardeşlerimizin haclarının kabul olmasını diliyorum. Onlara inşallah eşleriyle, çocuklarıyla, aileleriyle birlikte huzurlu, mutlu günler diliyorum. Bütün milletimiz de büyük bir sevinç içerisinde, kardeşlik ve huzur içerisinde bu bayramı idrak edecektir. Hepimiz vazifelerimizi yapacağız."

"Askerliğin kısaltılmasına ilişkin bir takvimin olup olmadığı" sorusu üzerine Arınç, askerliğin 12 aya ineceğini ve bayramdan sonra yapılacak düzenlemelerle bu süreyi dolduran askerlerin terhis edileceğini belirtti.

Arınç, "Zannediyorum, önümüzdeki ay içerisinde böyle bir düzenleme gerçekleşir. Şimdiden askerlerimize hayırlı tezkereler diliyorum. Bundan sonra da görevlerini yapacak kardeşlerimize, gençlerimize başarılar diliyorum" dedi.

Bu düzenlemenin, demokratikleşme paketi içerisinde bulunmadığını hatırlatan Arınç, "Ama bildiğiniz gibi bir süredir çalışmalar devam ediyordu. Kısa süreli askerlik aynı kalmakla birlikle uzun süreli askerlik 12 aya indirilmiş oldu. Daha doğrusu indirilecek inşallah. Önümüzdeki aydan itibaren de bu süreyi dolduranlar terhis edilecek. Yeni askere gidenler de 12 ay üzerinden gitmiş olacaklar" diye konuştu.

Bayram namazı sonrasında camideki vatandaşlarla bayramlaşan Arınç, kendisinden ricada bulunan gençlerle de fotoğraf çektirdi.

"Kucaklaşmalar daim olsun"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da bayram namazını Yozgat'ta Çapanoğlu Büyük Camisi'nde kıldı.

Cami çıkışında vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını kutlayan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bu bayramın hepimiz için milletimiz için İslam alemi için bütün insanlık için huzur, barış, refah ve saadet getirmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum.  Bayramlar yardımlaşmanın, dayanışmanın, birlik ve beraberliğimizin sembol günlerindendir. Bugün Yozgat Çapanoğlu Camisi'nde de bu manzarayı hep beraber yaşadık. Eminim ki Türkiye'nin bütün camilerinde aynı manzara var. Köyünden beldesine, ilçesine, iline, mahallesine kadar her yerde insanlarımız kucaklaştı. Onun için diliyorum ki bu kucaklaşmalar daim olur. Birlik ve beraberliğimiz her zamankinden daha güçlü ve kuvvetli olur. Bu bayram dünyanın değişik yerlerinde ağız tadıyla bayram yapamayan pek çok kardeşimiz var. Kanın ve gözyaşının dinmediği ülkeler var. Zulmün olduğu yerler var. Mazlum durumda olan insanlar var. Dileğimiz odur ki bu bayram kanın ve gözyaşının olduğu yerlerde kanın ve gözyaşının durmasına, zulmün olduğu yerlerde zulmün son bulmasına, zalimlerin artık zulüm edemeyecek bir duruma gelmesine ve artık hiçbir yerde ne bir Müslüman ne de başka bir insana zulüm yapılmamasına, huzurun, barışın, refahın, mutluluğun, güzelliklerin egemen olduğu bir dünyanın oluşmasına da vesile olur."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA