• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Askerlerin geçiş yolunda 100 kg bomba bulundu
08 Haziran 2012 Cuma 14:10

Askerlerin geçiş yolunda 100 kg bomba bulundu

Tunceli'de bombalı kanlı eylem hazırlığında oldukları belirlenen PKK'lı gruplara yönelik düzenlenen operasyonda, merkez Uzuntarla Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında şiddetli...

Tunceli'de bombalı kanlı eylem hazırlığında oldukları belirlenen PKK'lı gruplara yönelik düzenlenen operasyonda, merkez Uzuntarla Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.


Tunceli'de bombalı kanlı eylem hazırlığında oldukları belirlenen PKK'lı gruplara yönelik düzenlenen operasyonda, merkez Uzuntarla Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Bölgede PKK'lıların askerlerin geçiş yoluna mutfak tüpleri içinde 3 ayrı yere tuzakladığı, yaklaşık 100 kilo ağırlığındaki bombalar bulunarak imha edildi.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Dün saat 23.00 sıralarında kalabalık bir grup PKK'lının Tunceli-Erzincan karayoluna bomba döşemek için Uzuntarla Köyü Samanlı Mezrası yakınlarındaki ormanlık alanda hareket halinde olduğu belirlendi. Bu bölgeye sevk edilen askerleri fark eden teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı. Çatışma sürerken bölgeye Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle çok sayıda profesyonel askerler indirilirken, Kobra helikopterlerde PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladı. Sabah saatlerine kadar çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi.

100 KİLOLUK BOMBA BULUNDU

Sabah saatlerinde güvenlik güçlerinin bölgede yaptığı aramada askerlerin geçiş güzergahları olan 3 ayrı bölgeye mutfak tüpleri içinde tuzaklanmış toplam 100 kilo ağırlığında bomba bulundu. Bomba düzeneğinin patlamaya hazır halde olduğu ve tahrip güçlerinin çok yüksek olduğunu belirtti. Ele geçirilen bombalar Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yerinde etkisiz hale getirildi.

Tunceli Valiliği'nden yazılı yapılan açıklamada, dün gece merkez Uzuntarla Köyü civarında bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında yaşanan sıcak temas sonucunda çatışma yaşandığını bildirildi. Açıklamada, çatışma bölgesinde yapılan aramalarda 12 kiloluk 3 ayrı mutfak tüpü içerisine yerleştirilmiş bomba düzeneğinin bulunarak imha edildiği belirtildi.

KORUCULAR ŞANS ESERİ KURTULDU

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Kızılcık Köyü yakınlarında Tunceli-Elazığ karayolunda güvenlik sağlayan geçici köy korucularının dün gece iki ayrı araçla köylerine dönüşe geçtikleri sırada PKK'lılar yola tuzakladıkları uzaktan kumandalı bombayı patlattı. Bomba, korucuların geçişinden saniyeler önce patlaması nedeniyle şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Patlamada karayolunda 7 metre genişliği, 3 metre derinliğinde çukur açıldı.

Büyük faciadan dönülmesinin ardından bölgedeki PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon, hava destekli olarak sürdürülüyor.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA