• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Askeri yargının yüzde 66’sı FETÖ’cü
27 Şubat 2017 Pazartesi 10:53

Askeri yargının yüzde 66’sı FETÖ’cü

Ankara Cumhuriyet Savcısı Selda Binboğa Kurtuluş’un hazırladığı iddianamede, askeri yargının yüzde 66’sının FETÖ’cü olduğu tespiti yapıldı.

15 Temmuz darbe girişimi kapsamında ‘Yurtta Sulh Konseyi’ tarafından yayımlanan sözde ‘Sıkıyönetim Direktifi’ ekindeki ‘Sıkıyönetim Mahkemeleri Görevlendirme Listesi’nde yer alan ve TSK’dan ihraç edilen 31 askeri hakim hakkında ‘darbeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Anayasal suçlar soruşturma bürosunda görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı Selda Binboğa Kurtuluş’un hazırladığı iddianamede, Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi, askeri mahkemeler ve adli müşavirlik kadrolarının kopya çekmek baskı ve yıldırma yöntemleriyle örgüt mensuplarının eline geçtiği belirtildi.

"ARTABİLİR"

İddianamede, bunlardan 208’inin yani yaklaşık yüzde 66’sının kopya çekilen 2009 ve sonrasında yapılan askeri hakim sınavları ile mesleğe katıldığı ve bu askeri hakimlerin FETÖ örgütü üyesi olabileceği değerlendirildiği kaydedildi. Askeri yargının yüzde 66’sının FETÖ’cü olduğu tespitinin, süren soruşturmalar sonucu artabileceği belirtiliyor.

İddianamede, 15 Temmuz öncesinde, özellikle kumpas davalarının mağdurlarınca FETÖ üyesi oldukları yönünde birçok ihbar, şikayet ve suç duyurusu yapılan ve kimisi darbe girişiminde yer alan askeri şahıslar hakkında, örgütün askeri yargıdaki mensuplarınca etkin soruşturma ve kovuşturmalar yapılmadığı, diğer yandan kumpas davaları gerekçe gösterilerek FETÖ üyesi olmayan birçok subayın TSK’dan ilişiklerinin kesildiği kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA