• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Asker uğurlamasında şüpheli valiz
15 Eylül 2010 Çarşamba 11:26

Asker uğurlamasında şüpheli valiz

Konya Otogarı'nda askerlerin yola çıkacağı saatlerde bırakılan şüpheli valiz, polisi alarma geçirdi. Polis çevre güvenliği alırken, bomba uzmanı valizi fünye ile patlatınca boş olduğu ortaya çıktı.
Konya Otogarı'nda askerlerin yola çıkacağı saatlerde bırakılan şüpheli valiz, polisi alarma geçirdi. Polis çevre güvenliği alırken, bomba uzmanı valizi fünye ile patlatınca boş olduğu ortaya çıktı. Valizin boş olarak otobüs terminalinde unutulmuş olması ise akıllarda soru işareti bıraktı.
 
Konya'dan dün 90/4 tertip askerler, vatani görevlerini yapmak üzere yola çıkmaya başladı. Akşam saatlerinden gece yarısına kadar yaklaşık bin asker adayının yola çıkması nedeniyle Konya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de şehirler arası otobüs terminalinde tedbir aldı. Saat 22.00 sıralarında ise 155 Polis İmdat'ı arayan bir kişi, otobüs terminalinin 1. peronunda uzun süredir duran bir valizin şüpheli olduğunu ihbar etti. İlk önce çevredeki ekipler, ardından da çevik kuvvet ekipleri terminale gelerek, şüpheli valizin bulunduğu bölgeyi şeritle çevirdikten sonra vatandaşları uzaklaştırdı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanı, kıyafetini giydikten sonra valize fünye yerleştirdi. Fünye patlamadan önce valizden uzaklaştırılan vatandaşlardan her ihtimale karşı yere oturmaları istendi. Bir süre sonra fünye büyük bir gürültü ile patladı. Bomba uzmanının açtığı valizin boş olduğu anlaşıldı. Polis memurları boş valizi muhafaza altına alırken, asker adayları ve yakınları rahat bir nefes aldı.
 
Öte yandan vatani görevini yapmak için askeri birliklerine teslim olmak üzere yola çıkacak asker adayları, yakınları ve arkadaşları tarafından meşaleler yakılıp, omuzlara alınarak uğurlandı.
 
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA