• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aşkar Höyüğü sosyal donatı alanı temeli atıldı
21 Mayıs 2012 Pazartesi 18:06

Aşkar Höyüğü sosyal donatı alanı temeli atıldı

Fevziçakmak Mahallesi Başak Caddesi üzerinde bulunan Aşkar Höyüğünde 24.215 m2 arsa üzerine yapılacak olan sosyal donatı alanının temeli yapılan törenle atıldı.
Fevziçakmak Mahallesi Başak Caddesi üzerinde bulunan Aşkar Höyüğü’nde  24.215 m2 arsa üzerine yapılacak olan sosyal donatı alanının temeli yapılan törenle atıldı. AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Üzülmez, Mustafa Baloğlu ve Mustafa Kabakçı, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Bestami İnan, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkan Vekili İhsan Kılıçarslan Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ahmet Apalı, AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı Başkanı Ömer Ünal, AK Parti Karatay İlçe Kadın Kolları Başkanı Münevver Yavaş, Karatay Belediyesi Meclis Üyeleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri törende hazır bulundu. 
 
Törende ilk olarak söz alan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli 24.215 m2 alan üzerine kurulacak olan sosyal donatının Aşkar Höyüğü’nün çehresini değiştireceğini dile getirdi. Karatay’ın merkeze uzak mahallelerinden biri olan Başak Mahallesine yapılan Konya’nın 2. Taziye Evi’nin açılış töreninin de 28 Mayıs 2012 Pazartesi Günü saat 11.00’de olduğunu  belirterek bütün Konyalıları törene davet etti. Konya’nın park sorununa da çözüm bulmayı hedefleyen Karatay Belediyesi’nin kamulaştırma dahil 22 Milyon TL’lik maliyeti ve 1203 araçlık kapasitesiyle Konya’nın en büyük kapalı otoparkı olan Şems Katlı Otoparkı’nın temel atma töreninin de 11 Haziran 2012 Pazartesi Günü gerçekleşeceğini dile getiren Başkan Hançerli, Karatay Belediyesi’nin gelenekselleşen Pazartesi törenlerinin devam edeceğini vurguladı. Başkan Hançerli Karatay Belediyesi İlköğretim Okulu, 2. Kapalı Yüzme Havuzu ve Kongre ve Gençlik Merkezi projelerinin de Karatay’ın modern bir geleceğe ulaşma yolundaki büyük yatırımlar olduğunu belirtti. Başkan Hançerli’ nin ardından söz alan AK Parti Konya İl Teşkilatı Başkan Vekili Bestami İnan yerel yönetimlerin Konya için çok güzel çalışmalar yaptığını dile getirerek, bu hizmetlerin Konya sınırlarını aşıp Türkiye’deki diğer belediyelere örnek çalışmalar olduğunu belirtti. Karatay’ın nefes alacağı bir sosyal alana daha kavuştuğunu dile getiren Başkan İnan, ailelerin Aşkar Höyüğü ve sosyal donatı alanında geçirecekleri güzel vakitlerin kendisine de büyük mutluluk verdiğini vurguladı. Başkan İnan’ın ardından AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez Aşkar Höyüğü’nün 15 yıl öncesine kadar çok fazla ilgilenilmemiş bir bölge olduğunu dile getirdi.  Milletvekili Üzülmez, Karatay Belediyesi öncülüğünde bölgede başlayan toplu konut hamlelerinin ardından yapılan sosyal donatı ve park alanı projesi ile bölgenin Karatay’ın diğer bölgeleri gibi cazibe merkezine dönüşeceğini belirtti. Karatay Belediyesinin gelecek nesillere güzel ve yaşanabilir bir Karatay bırakmak için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Tören, yapılan konuşmaların ardından 24.215 m² alan içinde; 3 Adet Süs Havuzu, (Granit Kaplama) 1 Adet Kafeterya, Büfe, Açık ve Kapalı Oturma Alanları,1 Adet Spor Sahası, (25*40 m. ebatlarında Basketbol ve Mini Futbol sahası) 1 Adet Bay ve Bayan Tuvalet, 2 Adet Çocuk Oyun Alanı, (Tabanı EPDM Kauçuk kaplı), 1 Adet Fitness Alanı, (Tabanı EPDM Kauçuk kaplı), 25 Adet Kamelya, Pergolalar, 5 Adet Çeşme, Yürüme Yollarında kilitli parke, baskı betonu ve tartan pist ve geri kalan kısımlar da ise yeşil alan ve mesire yeri olacak olan Aşkar Höyüğü Sosyal Donatı Alanı’nın temelinin protokol tarafından atılmasıyla son buldu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA