• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aşiretlerden teröre tepki
21 Mayıs 2016 Cumartesi 23:28

Aşiretlerden teröre tepki

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde buluşan aşiret temsilcileri terör olaylarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde buluşan aşiret temsilcileri terör olaylarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Mirdesi aşiretinin düzenlediği toplantıya, Adıyaman'ın yanı sıra Şanlıurfa, Diyarbakır ve, Elazığ'dan da davetliler katıldı.

Mirdesi aşiretinin temsilcisi olarak tanınan Sırrı Erdem, yaptığı konuşmada, Türkiye’nin gündeminde olan ve Güneydoğu'da yaşanan olaylardan dolayı yaşadıkları huzursuzluğa işaret ederek, bunların dünya devletlerinin bir oyunu olduğunu dile getirdi.

"Herkes teröre tepkisini, duruşunu ortaya koymalı" 

İslam devletleri dışında hiçbir ülkede savaşın olmadığını ifade eden Erdem, her ülke huzur içinde yaşarken Müslümanların savaşın ortasında kalması gerçeğinin iyi incelenmesi gerektiğine dikkati çekti.

Erdem, Kürt ve Türkler arasındaki duygusal bağın her geçen gün güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda bütün sorumluluğun devlete bırakılmaması gerektiğini belirtti. Erdem, "78 milyon insan bu konuda duyarlı olmalı. Devlete yardımcı olmalı, kendi görüşünü söylemeli. Herkes teröre tepkisini, duruşunu ortaya koymalı." dedi.

Bucak aşiretinin temsilcisi olarak tanınan Ahmet Bucak ise bir an önce yaşanan olayların sona ermesi gerektiğini belirterek, bölge halkının huzura ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA