• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aşılı çocuklarda su çiçeği riski yok
15 Kasım 2013 Cuma 11:52

Aşılı çocuklarda su çiçeği riski yok

Sağlık Bakanlığınca, sınırdaki 6 ilde ve Adana'da 5 yaşın altındaki 1 milyon çocuğa 18-24 Kasım'da çocuk felci aşısı uygulanacağı, aşılı çocuklarda su çiçeği riski bulunmayacağı bildirildi.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Torunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Suriye'de çocuk felci vakaları görülmesinin ardından uyarıda bulunduğunu, Türkiye'nin de aralarında yer aldığı Suriye'ye komşu ülkelerde önlem alınması gerektiğini söyledi.
 
Bakanlığın, alınması gereken tedbirleri belirlemek üzere Bilim Kurulunu topladığını, kurulun önerileri doğrultusunda Suriye sınırındaki giriş çıkışlarda, yaşına bakılmaksızın tüm kişilere çocuk felci aşısı uygulandığını anımsatan Torunoğlu, şu bilgileri verdi:
 
"Hem Türkiye vatandaşı hem de yabancı uyruklu, Suriye'ye komşu Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak  ile Adana'daki 5 yaşın altındaki tüm çocuklara ağızdan damla şeklinde çocuk felci aşısı yapılacak. Bu, söz konusu illerdeki bir milyon civarında çocuğun, çocuk felcine karşı aşılanması anlamına geliyor. Bu çalışmayı iki evrede yapacağız. Birinci evre 18-24 Kasım tarihlerinde, ikinci evre de bundan bir ay sonra olacak."
 
Bu illerin dışındaki şehirlerde, kamp ya da evlerde kalan tüm Suriyeli 5 yaşın altı çocukların da aşılanacağını bildiren Torunoğlu, çocuklarına çocuk felci aşısı yaptıran ailelerin endişelenmemesi gerektiğini vurguladı.
 
Torunoğlu,  "Aşılanmış çocuklar açısından risk yok ancak bu çocuklar virüsü bağırsaklarında taşıdığı için aşılanmamışlara bulaştırabilir. Bu nedenle bu önlemleri alıyoruz. Riskli bölgelerde aşılayacağımız çocukların 5'te 4'ü kendi vatandaşlarımız" ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA