• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Asıl teşekkürü halkımıza ediyoruz”
13 Ağustos 2014 Çarşamba 14:21

“Asıl teşekkürü halkımıza ediyoruz”

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını değerlendirdi.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını değerlendirdi. 
İl Başkanlığı binasında gerçekleşen değerlendirme toplantısına İl Başkanı Ahmet Sorgun ile birlikte AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk İyibildiren ile Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı ve İl Başkan Yardımcısı Abdülkadir Özöğür eşlik etti. İl Başkanı Sorgun değerlendirmesinde, Güneysınır ilçesinin yüzde 89.97 ile oran olarak en yüksek oyu veren ilçe olduğunu söyledi. Sorgun, “Konya’dan daha fazla nüfusu olan büyükşehirler Türkiye ortalamasına katkı yapmış olmadı, ortalamayı düşürmüş oldu. Yani bunun açık anlamı şu; Türkiye’deki ortalamanın yüzde 52 tecelli etmesindeki en büyük pay Konya’nın. Bunu iftiharla ifade ediyoruz” dedi. Konya halkının kendilerini her zaman mahcup ettiğini söyleyen Sorgun, “Yaz demedi, iş günü demedi, tatil demedi, her defasında milletimiz bizi tabiri caizse bizi mahcup ediyor. Bizim ‘acaba bu kadar katılım olur mu’ endişelerimiz oluyor. Halkımız ilgisiyle, katılımıyla yine umduğumuzdan çok daha fazlasını vermiş oldu. Ben asıl teşekkürü, halkımıza, hemşehrilerimize, kardeşlerimize ediyorum” diye konuştu.
 
"BİZ ASLA HALKI SUÇLAMAYIZ"
Seçim sonuçlarından memnun olmayan partilerin halkı suçladıklarını belirten Başkan Sorgun, “Hiçbir şey tesadüf değildir. Seçmen asla bir yere mahkum değil. Nasıl olsa bizim istediğimiz oyu seçmen atar diye bir şey yok. Biz çalışmakla yükümlüyüz. Sonucu tayin ve takdir Allah’a aittir. Ama kural şu; ‘eğer siz gereğini yaparsanız, halk da o çalışmanın karşılığını verir’. Ya vermezse, o zaman seçmenin bir bildiği vardır. Biz asla halkı suçlamayız. Özellikle çatının başındaki iki siyasi parti halkı suçladılar” şeklinde konuştu.
Aldıkları oy oranı ile yetinmediklerini ifade eden Başkan Sorgun, “Yüzde 75, yani hemşehrilerimizin 4’ünden 3’ü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdi. Ama biz o geriye kalan bir kişiye neden ulaşamadık, nereyi eksik bıraktık, iletişimimizde problem olan yer neresi diye düşünüyoruz. Bunu samimiyetle söylüyoruz, laf olsun diye değil. Geçtiğimiz seçimlerde de bunu ifade ettik. Bunu anlamaya çalışmamız, kavramaya çalışmamız gerekiyor. O bir kişinin dilini bulmaya çalışmamız gerekiyor. Bunun derdindeyiz. Asla suçu vatandaşa atamayız” ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA