• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Asıl hedef İstanbul
21 Mart 2014 Cuma 08:51

Asıl hedef İstanbul

Türkiye'yi el Kaide üzerinden karıştırmak isteyen odaklar bir kez daha sahneye çıktı.

30 Mart seçimlerine sayılı günler kala Suriye'den geldikleri belirlenen 3 terörist, Niğde yolunda dehşet saçtı. Hatay'dan 2 bin 500 liraya kiraladıkları taksiyle İstanbul'a yol aldıkları sırada güvenlik güçleri tarafından bir ihbar üzerine Ulukışla'da durdurulunca taksiyi terk ederek ateş açıp kaçmaya başlayan teröristler, bu sırada polislere el bombasıyla da saldırdı. 1'i Arnavut, 1'i Balkan kökenli 1'si Suriyeli 3 zanlı, 1 astsubay ile 1 polis memurunu şehit etti. Yaya olarak bir süre ilerledikten sonra bir kamyonet gaspeden saldırganlar, kamyonet şoförünü öldürüp Eminlik köyündeki sağlık ocağına giderek buradaki çalışanları rehin aldı. Eminlik 112 Acil Servis binasına düzenlenen operasyon sonucu 3 teröristten 2'si yaralı olarak ele geçirildi. Diğer terörist ise kayıplara karıştı. Çatışmalarda 2'si ağır, 8 güvenlik personeli ile 1'i taksi şoförü 2 vatandaş da yaralandı.

TAKSİYLE GELDİLER

Edinilen bilgilere göre Suriye'den Türkiye'ye Hatay sınırından girdikleri tespit edilen saldırganlar, Ulukışla'da, Adana otoyolu 7'nci tünel çıkışı Celeme Deresi mevkiine kadar taksiyle yolaldı. Güvenlik güçleri ihbar üzerine taksiyi durdurmak isteyince çatışma başladı. Burada taksiden inerek beyaz brandalı bir kamyonet gaspeden zanlılar, şoförü öldürdükten sonra Eminlik köyüne kaçtı.

112 ACİL OPERASYONU

Eminlik'te 112 Acil Servis binasına sığındıktan sonra çalışanları rehin alan ve 'Yaralılarımızı tedavi edin' diyen saldırganlara güvenlik güçlerinin operasyonu gecikmedi. Kısa bir çatışma sonrası 3 teröristten 2'si yaralı olarak ele geçirildi, 1'i ise kayıplara karıştı. Kaçan teröristin yolda kamyondan indiği ve yaya olarak izini kaybettirdiği sanılıyor.

Güvenlik güçleri, kaçan teröristin peşine düştü. Adana'dan gelen gece görüşlü helikopter de aramalara eşlik etti. Kayseri, Adana ve Konya'dan gelen polis özel harekat ekipleriyle Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) timleri bölgeyi bilen köylülerle birlikte bölgeyi ablukaya aldı.

El bombası attılar

Silahlı saldırıda yaralanan bir jandarma personeli, olay anını şöyle anlattı: 'Biz otobanda trafik ve asayiş uygulaması yapıyorduk. Bir araçtan 3 kişi indi ve uzun namlulu silahlarla üzerimize ateş açarak, el bombası attılar.'

Linçten zor kurtuldu

Çatışmalarda 8 güvenlik görevlisi ile kamyonetin yanındaki otobüste bulunan bir vatandaş yaralandı. Yaralılardan 4'ünün er, 2'sinin uzman çavuş, 2'sinin de astsubay olduğu, 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralı olarak ele geçirilen tedavi altına alınan Suriyeli teröristleri hastane önünde vatandaşlar linç etmek istedi.

Cephanelik gibi

Teröristlerin sırt çantasında ve takside yapılan aramalar, saldırganların adeta cephanelik taşıdığını ortaya koydu. Ele geçirilen mühimmat listesi şu şekilde oluştu: 3 kaleşnikof, 7 el bombası, 3 tabanca, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz, batarya ve çeşitli teçhizat.

Şehitlerin baba ocağında yas

Niğde'deki hain saldırıda şehit olan güvenlik güçlerimizin evine ateş düştü. Şehit olan polis memuru Adem Çoban'ın (42) Adana'nın Ceyhan ilçesindeki baba evi yasa büründü. Ağıtlar yakarak teröre lanet okuyan anne Zeynep Çoban, oğluyla önceki gün telefonla konuştuğunu belirtti. Evli ve 3 çocuk babası olan Çoban'ın 14 yıllık polis olduğu, 5 yıl önce Niğde'de göreve başladığı öğrenildi. Şehit Astsubay Adil Kozanoğlu'nun Kahramanmaraş'taki baba evinde de acı vardı. 28 yaşında şehit olan Kozanoğlu'nun evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirildi. Aracı gasp edilerek öldürülen kamyon şoförünün ise 60 yaşındaki Yaşar Turan olduğu açıklandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA