• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Asgari ücrette önemli bir gelişme
23 Aralık 2013 Pazartesi 13:54

Asgari ücrette önemli bir gelişme

Asgari ücret görüşmelerinde üçüncü tur da tamamlandı. Asgari ücretin gelecek yılın Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 artırılması öngörüldü. Son toplantı perşembe günü yapılacak.
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sona erdi. Komisyon, dördüncü ve son toplantı için 26 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanmayı kararlaştırdı. Toplantıdan asgari ücretin gelecek yılın Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 artırılması öngörüldü.
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nda (TİSK) Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder başkanlığındaki toplantıya, işçi ve işveren temsilcileri ile komisyonun diğer üyeleri katıldı.
Bu yılki ilk toplantısını 6 Aralık'ta Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda, ikinci toplantısını 18 Aralık'ta Türk-İş'te yapan komisyon, bugün yaptığı üçüncü toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) gelen verileri görüştü.
Komisyon, dördüncü ve son toplantı için 26 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanmayı kararlaştırdı.
2014 Yılı Programı'nda asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin öngörüye yer verilmişti. Buna göre, asgari ücretin gelecek yılın Ocak ve Temmuz aylarında yüzde 3 artırılması planlanıyor.
Geçen yıl, asgari ücret yılın ilk 6 ayı için yüzde 4,1, ikinci 6 ay içinse yüzde 4,4 artırılmıştı. Asgari ücrette 2013 yılındaki ortalama artış yüzdesi ise yüzde 8,61 olmuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA