• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aselsan ölümlerinde Ergenekon şüphesi
01 Aralık 2011 Perşembe 09:24

Aselsan ölümlerinde Ergenekon şüphesi

'İntihar' denilerek takipsizlik kararıyla kapatılan Hüseyin Başbilen'in dosyası yeniden açıldı.
Aselsan'da kritik projelerde görev alan mühendisler Halim Ünsem Ünal, Evrim Yançeken ve Hüseyin Başbilen'in esrarengiz ölümleriyle ilgili Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada çarpıcı gelişmeler yaşanıyor.
'İntihar' denilerek takipsizlik kararıyla kapatılan Hüseyin Başbilen'in dosyası yeniden açıldı. Başbilen ailesi, suç duyurusunda Ergenekon sanıkları Emin Gürses ve Ümit Sayın'ın Aselsan'da-ki intiharlara ilişkin telefon konuşmalarını savcılığa delil olarak sundu.

'İntihar' denilerek takipsizlik kararıyla kapatılan Hüseyin Başbilen'in ölümüyle ilgili soruşturmada Ergenekon sanıklarının ismi geçti. Başbilen, 7 Ağustos 2006'da Ankara'da aracının içinde bilekleri ve boğazı kesilmiş halde bulunmuştu. İlk soruşturmada takipsizlik kararı verilmesi üzerine Başbilen ailesi, 'oğullarının cinayete kurban gittiğini' iddia ederek yeniden suç duyurusunda bulundu. Aile, Ergenekon iddianamesindeki Emin Gürses ve Ümit Sayın'ın Aselsan'daki intiharlara ilişkin telefon konuşmalarını da savcılığa delil olarak sundu. İntiharlara ilişkin dosyayı dönemin Ergenekon Savcısı Fikret Seçen de Ergenekon kapsamında değerlendirdi. Ailenin dilekçesi üzerine soruşturmayı yürüten Savcı Veli Dalgalı, Ergenekon soruşturması savcılarından mühendislerin ölümüyle ilgili 'bilgi ve belge' bulunup bulunmadığını sordu. Ergenekon sanıkları Gürses ve Sayın'ın, telefon görüşmelerinin gönderilmesi üzerine savcı, Sayın ve Başbilen'in çevresinde bulunan kişilerin HTS (geçmiş görüşmelerin arama, aranan ve konuşma süresi) kayıtlarını istedi. 2006, 2007 ve 2008'e ilişkin kayıtlarda Sayın'ın Başbilen'in ölümünden sonra Aselsan santralinden bazı kişilerle görüşme yaptığı tespit edildi. Ancak kimlerle irtibat kurduğu belirlenemedi.

Soruşturmayı yürüten Savcı Dalgalı, Ergene-kon'dan tutuklanmadan önce İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda görevli olan Sayın'ın Başbilen'in ölümüne ilişkin Adli Tıp raporuyla yakından ilgilendiğini belirledi. Sayın, Emin Gürses'le yaptığı Ergenekon iddianamesine giren telefon görüşmelerinde Adli Tıp'ın üç ölümden en az birinin cinayet olduğunu düşündüğünü belirtiyor. Bu gelişmeler üzerine Sayın'ın Savcı Dalgalı tarafından şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldığı kaydedildi. Savcı Dalgalı, Deniz Feneri e.V soruşturmasına atanmasının ardından dosyayı Savcı Murat Demir'e devretti. Demir'in dosyayı incelediği öğrenildi....

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA