• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Aselsan cinayetinde flaş gelişme
13 Aralık 2011 Salı 19:27

Aselsan cinayetinde flaş gelişme

ASELSAN Mühendisi Hüseyin Başbilen'in sır ölümüne ilişkin sıcak gelişmeler yaşanıyor
ASELSAN Mühendisi Hüseyin Başbilen ölü bulunduktan sonra jandarma tarafından çekilen fotoğraf ve kamera görüntüleri, Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan, ölümle ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, bu görüntüleri İstanbul Adli Tıp Genel Kuruluna göndererek, ölümün ''intihar mı, yoksa cinayet mi'' olduğu konusunda rapor istedi.
Başbilen, 4 Ağustos 2006'da sabah saatlerinde 06 ET 2068 plakalı otomobiliyle işine gitmek üzere evinden ayrılmış, ancak ASELSAN'a gitmediğinin anlaşılması üzerine eşi aynı gün saat 12.40'ta Yenimahalle Merkez Karakoluna eşinin kayıp olduğunu bildirmişti.
Başbilen, bir gün sonra saat 21.30 sıralarında Ankara'nın Kavaklı köyü Aydıncık Mahallesi Mezarlık Üstü mevkisinde tarla içinde, park halindeki otomobilinde, boynunda ve sol bileğinde kesikler olduğu halde ölü olarak bulunmuştu.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak soruşturma yürütmüş, soruşturma sonucunda ''Başbilen'in kesici aletle intihar ettiği anlaşıldığından, kovuşturmaya yer olmadığına'' karar vermişti.
Ancak Başbilen'in ailesi, geçen yıl Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, soruşturmanın yeniden açılmasını talep etmişti.
Halen soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Demir, Başbilen ölü olarak bulunduktan sonra jandarma tarafından çekilen fotoğraf ve kamera görüntülerini Ankara Adli Tıp Kurumundan istedi.
Kurumda bulunan fotoğraf ve görüntüler, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.
Savcı Demir, fotoğraf ve görüntülerle birlikte dosyanın fotokopisini de çekerek, İstanbul Adli Tıp Genel Kuruluna gönderdi ve ölümün ''intihar mı, yoksa cinayet mi'' olduğu konusunda rapor istedi.
Öte yandan, bugün adliyeye gelen Hüseyin Başbilen'in babası Vehbi Başbilen, AA muhabirine, ''Bu bir cinayet ve bu cinayetin çözülmesi için ömrüm yettiğince çabalayacağım. Bu çocuklar bu ülke için çalıştı. ABD'den oğluma teklif gelmesine rağmen, 'Vatanıma hizmet etmek istiyorum' diyerek, bu teklifi geri çevirdi. Devletimizden bu cinayetlerin aydınlatılmasını istiyorum'' dedi. AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA