• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Asansörler insanının canını taşıyor
27 Aralık 2011 Salı 15:47

Asansörler insanının canını taşıyor

Konyadaki asansör sanayicileri Konya Sanayi Odası(KSO)nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Konya’daki asansör sanayicileri Konya Sanayi Odası(KSO)’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda asansör sektörünün önemine dikkat çekilerek, 2012 yılından itibaren binaların sadece güzel değil, aynı zamanda insan sağlığına daha fazla önem veren yapılar haline geleceğine dikkat çekildi

Konya’daki asansör sanayicileri, KSO, KTO, Makine Mühendisleri Odası ve Konya Asansörcüler Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Değişen Asansör Yönetmeliklerinin konuşulduğu toplantının açılışında söz alan Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahir Şahin, insanların canlarını ve en kıymetli eşyalarını binlerce yıldır asansörlerle taşıdıklarını ifade ederek, asansör güvenliğinin önemine dikkat çekti

Asansörlerin bugün yaşamın bir parçası haline geldiğini söyleyen Şahin, “Her geçen gün büyüyen ülkemizde, değişen şartlar insanların ihtiyaçlarını farklılaştırırken, asansör sektörü de bu değişimden nasibini alan önemli bir sektördür. Bugün asansörleri sadece evlerimizde değil, camilerde, alış veriş merkezlerinde, hastanelerde, yer altı yapılarında ve daha yüzlerce yaşam alanında görüyoruz” şeklinde konuştu.

Bakım, asansörlerin ömrünü uzatıyor

“Değişen Asansör Yönetmelikleri” konulu toplantıda konuşan Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan İlyas Menderes Büyüklü ise, 2012 yılı itibariyle binaların sadece güzel tasarlanarak satılan binalar olmayacağını, yeni düzenleme ile insan sağlığı, can, mal ve çevre düzenlemelerine daha fazla önem verilen binalar haline geleceğini söyledi.

Konuşmasında asansörlerin ortalama ömrünün 10 yıl olduğunu kaydeden Büyüklü, “Asansörlerin tam bakımı yapıldığı zaman kullanım ömrü 25 yıla kadar çıkmaktadır. Asansörlerin ömrünün uzaması için bina sorumlularına daha fazla görev düşmektedir. Yeni düzenleme ile bina görevlileri ve bina sorumlularının yükümlülükleri de artacak” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA