• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Artık yemek yiyebiliyor
28 Şubat 2015 Cumartesi 13:08

Artık yemek yiyebiliyor

Yutma hastalığı nedeniyle zor günler yaşayan 3 yaşındaki Musa Eren, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Hollanda’da yaşayan 3 yaşındaki Musa Eren, doğumdan itibaren yutma hastalığı nedeniyle 2 yıldır burundan, son 1 yıldır da karnından açılan hortumla besleniyordu. Yutamadığı için tükürüğü akciğerine kaçan ve sürekli akciğer enfeksiyonu problemi yaşayan çocuk Konya’ya getirildi. Medicana Konya Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Prof. Dr. Kayhan Öztürk’ün ameliyat ettiği Musa Eren artık ağızdan yemek yiyebiliyor.


Ameliyat hakkında bilgi veren Prof. Dr. Kayhan Öztürk, “Hasta kendi tükürüğünü yutamadığı için akciğerine kaçıyor ve tekrarlayan akciğer enfeksiyonu problemi ile hastaneye yatıyordu. Hastamıza yapılan muayenesinde yemek borusundaki üst kapakçıkta darlık tespit ettik. Bu bölgeye uygulanan balon ile genişletme ve botoks uygulaması ile darlık açıldı ve hastamız başarılı geçen ameliyattan iki gün sonra ağızdan normal yemeğini yer hale geldi. Hastamız karnından beslenemediği için açılmış olan gastrostomi deliğini de kapatmayı planlıyoruz. Özellikle yemek yerken veya su içerken öksüren, sık tekrarlayan akciğer enfeksiyonu olan, gıdaları reddeden, hızlı kilo veren hastalarda yutma bozukluğu olabileceği akılda tutulmalıdır” dedi.


Baba Ferit Öztürk, 5 ay önce oğlunun İstanbul’da mide kapakçık ameliyatı olduğunu ve Konya’da yapılan ikinci ameliyatla artık yiyip içebildiğini söyledi. Baba Öztürk, “Oğluma yemek yiyebilmesi için nazogastrik tüp takıldı. Yediği her şeyi tükürüyordu. Ciğeri de zayıfladığı için sürekli hastalanıyor ve ateşi çıkıyordu. Bundan dolayı da sürekli hastaneye yatıyordu. Kayhan Bey’in ameliyatından sonra yediklerini ve içtiklerini artık çıkarmıyor” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA