• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Artık kanser hastaları Ankaraya gitmeyecek
19 Şubat 2010 Cuma 13:05

Artık kanser hastaları Ankara'ya gitmeyecek

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan ve yapımı tamamlanan Onkoloji Hastanesi ile Halit Büyükbayrakdar Radyasyon Onkoloji Ünitesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan ve yapımı tamamlanan Onkoloji Hastanesi ile Halit Büyükbayrakdar Radyasyon Onkoloji Ünitesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekilleri ile çok sayıda davetli ve akademisyen katıldı.
 
Törende konuşan SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, üniversitelerin o bölgenin referansı olması gerektiğini belirterek, "Bugün etrafınıza baktığınızda kendimiz de dahil mutlaka yakın çevremizde bir kanser hastasına rastlayabiliyoruz. Bu hastalık dünyadaki en berbat ve tedavisi en güç hastalıkların başında yer alıyor. Ancak teknolojide gelinen nokta itibariyle bazı kanser türlerinde erken teşhisle yüzde 70'e varan tedavi imkanı bulabiliyoruz. Konya'da kendisi ya da yakını kanser hastası olan tedavi için Ankara'ya gitmek zorunda kalıyordu. Bizim aklımızda bir Onkoloji Hastanesi kurma fikri yıllardır vardı ancak hastanemizin bütçesi yetersizdi. O günlerde Ali Çelik beyin babası kanser hastasıydı ve rahmetli oldu. Onun parası vardı ve Ankara'ya gitme imkanı vardı. Bizim asıl hedefimiz elinde sadece devletin güvencesi olan ve Ankara'ya gidecek durumu olmayan insanlardı. Bu hastanenin yapımında bir yakınını kanserden kaybeden onlarca insan katkıda bulundu. İl Özel İdaresi, radyoloji ünitelerini ve cihazlarını temin etti. Halit Büyükbayrakdar ağabeyimiz de Radyasyon Onkoloji Ünitesinin yapımına büyük katkı sağladı" dedi.
 
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise bu hastanenin devlet-millet işbirliğinin en güzel örneklerinden birisi olduğunu ifade ederek, "Bugün burada bu güzel birlikteliğe önderlik eden sayın rektörümüzü kutlamak istiyorum. Vatandaşın sağlığı her şeyin önünde yer alıyor. Umarım Konya bu birliktelik ruhunu geliştirerek devam eder" şeklinde ifade etti.
 
Konuşmaların sonra SÜ Meram Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan ve yapımı tamamlanan Onkoloji Hastanesi ile Halit Büyükbayrakdar Radyasyon Onkoloji Ünitesi, protokol üyelerinin kurdele kesiminin ardından hizmete açıldı. 8 kattan oluşan ve toplam 14 milyon liraya mal olan hastanenin 92 yatak kapasitesine sahip olduğu ve 10 bin200 metrekare alana inşa edildiği ifade edildi.

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA