• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arslan: Hızlı trenlerle Türkiyeyi hızlı demir ağlarla örmeye devam edeceğiz
12 Haziran 2016 Pazar 14:17

Arslan: Hızlı trenlerle Türkiyeyi hızlı demir ağlarla örmeye devam edeceğiz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Hızlı trenlerle Türkiyeyi hızlı demir ağlarla örmeye devam edeceğiz. Binali Yıldırım'ın ekibinde tecrübe edinmiş biri olarak, onun hükümetinde ve Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ülkemizde çok şey yapacağız." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Hızlı trenlerle Türkiyeyi hızlı demir ağlarla örmeye devam edeceğiz. Binali Yıldırım'ın ekibinde tecrübe edinmiş biri olarak, onun hükümetinde ve Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ülkemizde çok şey yapacağız." dedi.

Arslan, Ardahan ve Kars'ta çeşitli temaslarda bulunmak üzere özel uçakla geldiği Kars Harakani Havalimanı'nda, Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Kars Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Ardahan ve Kars milletvekilleri, il protokolü ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı.

Beraberindekilerle, karayolu ile Ardahan'a hareket eden Arslan'ın konvoyu, Karsı'ın Susuz ilçesi ile Ardahan'ın Çamçatak köyü girişinde vatandaşlar tarafından durduruldu.

Arslan, kendisini tebrik ederek "şükür kurbanı" kesmek isteyen vatandaşlara teşekkür ederek, kurbanların jandarmaya bağışlanmasını istedi.

"Hızlı trenlerle Türkiyeyi hızlı demir ağlarla örmeye devam edeceğiz"

Arslan, Ardahan Belediyesi önünde "serhat illerinin gururu", "tünelleri açta gel kurbanın olam" dövizleri ve Türk bayrakları ile karşılandı. Kendisine sevgi gösterisinde bulunan coşkulu kalabalığı selamlayan Arslan, Türkiye'nin büyük projelerini tamamlayarak yeni projeler yapacaklarını anlattı.

Bakü -Tiflis - Kars Demiryolu Hattı Projesi'nin bölgenin, ülkenin uluslararası bir projesi olduğunu belirten Arslan, "Bakü -Tiflis Demiryolu Hattı Projesi, nasıl İstanbul'un projesiyse, buradan yapılan bölünmüş yollar, koridorlar da Türkiye'nin, dünyanın projesi olacak. Marmara ile, hızlı trenler ile birlikte Halkalıdan, Kapıkuleye kadar Avrupaya da yolu tamamlayarak, dünyanın projeleri haline getireceğiz. Hızlı trenlerle Türkiyeyi hızlı demir ağlarla örmeye devam edeceğiz. Binali Yıldırım'ın ekibinde tecrübe edinmiş biri olarak, onun hükumetinde ve Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla ülkemizde çok şey yapacağız." diye konuştu.

"Karadenizi ülkemizin güneyine bağlamamız lazım"

Arslan, Gürcistan'a daha hızlı ulaşılabilmesi için Posof ilçesine tünel yapılması gerektiğine de değindi.

Kars, Ardahan ve Iğdır'ın, İran'a ve güney üzerinden Irak ile Suriye'ye bağlanabilmesi için Ilgar tünelinin yapılarak biran önce tamamlanması gerektiğini belirten Arslan, şunları ifade etti:

"Temmuzdan itibaren Ilgar tünelinin sadece 4 bin 500 metrelik tünel değil, oraya bölünmüş yol ihalesini yapacağız. Ardahan'a, Posof'a, Kars'a hayırlı olsun. Karadenizi ülkemizin güneyine bağlamamız lazım. Bunun iki şartı var. İlk olarak Sahara tüneli, ikinci olarak da bölünmüş yol yapılması lazım. Bunu tamamladığımız zaman Karadenizden gelen yolu, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van üzerinden İran'a, Irak'a, Suriye'ye götürmüş olacağız. Sahara tüneli de dahil o bölgedeki bütün yolları yapacağız. 15 kilometre mesafeyi kısaltacağız. Bu tünel, Türkiye'nin 3'üncü büyük tüneli olacak."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA