• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arnavutlukta 6,4 büyüklüğünde deprem: 7 kişi öldü
26 Kasım 2019 Salı 16:40

Arnavutluk'ta 6,4 büyüklüğünde deprem: 7 kişi öldü

Arnavutluk'ta meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 7 kişi hayatını kaybetti. AFAD ve Sağlık Bakanlığı UMKE ekipleri arama kurtarma çalışmalarına destek için bölgeye gidecek.

Arnavutluk Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, merkez üssü ülkenin batısındaki Dıraç şehrine 15 kilometre uzaklıktaki depremde 7 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsünden (IGJEUM) yapılan açıklamaya göre, merkez üssü ülkenin batısındaki Dıraç şehrine 15 kilometre uzaklıktaki depremin, yerin 38 kilometre derinliğinde meydana geldiği ve 6,4 büyüklüğünde olduğu kaydedildi. 

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, başkent Tiran’da Üniversite Hastanesinde 180 kişinin tedavi altına alındığı, Dıraç’ta ise 150 kişinin tedavi için hastaneye başvurduğu bildirildi.

Altyapı ve Enerji Bakanı Belinda Balluku, yaptığı açıklamada, Dıraç şehri sakinlerine ambulans ve itfaiyenin geçişlerini engellememek için araçlarını kullanmamaları çağrısında bulundu.

Arnavutluk genelinde itfaiye ekipleri ile silahlı kuvvetlerin çalışmalar gerçekleştirdiği aktarıldı. 

Başkent Tiran başta olmak üzere Arnavutluk'un diğer şehirlerinde ve komşu ülkeler Kuzey Makedonya, Kosova ve Karadağ'dan da hissedilen deprem Arnavutluk'ta iletişim sorunu ve elektrik kesintilerine neden oldu. 

Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı ülke genelinde bugün eğitime ara verildiğini, önümüzdeki günler için ilerleyen zamanlarda bilgilendirme yapacaklarını duyurdu. 

Arnavutluk'ta 21 Eylül'de meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremde 132 kişi yaralanmış, 600'den fazla yapı zarar görmüştü.

arnavutlukta-1.jpg

Türkiye'den arama kurtarma çalışmalarına destek

Bu arada AFAD, deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere, kurtarma ekibi, 3 araç, Sağlık Bakanlığı UMKE ekibi ve Genelkurmay'a ait bir uçak ile bölgeye gidileceğini açıkladı. 

Türk Kızılay da bölgeye, çadır, battaniye ve hijyen setinin yer aldığı 2 tır ile 8 afet uzmanı gönderiyor.

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, depremi ilk andan itibaren yakından takip ettilerinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Arnavutluk Kızılhaçı ile sürekli temas halindeyiz. Bize bildirilen acil yardım malzemelerinden oluşan 2 tırımızı 8 uzman personelimizle yola çıkardık. Arnavutluk Kızılhaçı'na daha fazla yardım için hazır olduğumuzu da bildirdik. Bulgaristan'daki depolarımızda bulunan insani yardım malzemelerimizi de muhtemel bir ihtiyaca cevap verecek şekilde sevke hazır hale getirdik. Kardeş Arnavutluk halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Türkiye'den arama kurtarma çalışmalarına destek

Bu arada AFAD, deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere, kurtarma ekibi, 3 araç, Sağlık Bakanlığı UMKE ekibi ve Genelkurmay'a ait bir uçak ile bölgeye gidileceğini açıkladı. 

arnavutlukta-1-001.jpg

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA