• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arınçtan MİT açıklaması
13 Şubat 2012 Pazartesi 13:36

Arınç'tan MİT açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: Savcı görevini kötüye kullandığı için açığa alındı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç MİT'e ifade davetine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arınç yaptığı açıklamada; "Kanunda Başbakanımızın vereceği izinle soruşturma yapılması yazılı, ancak Başsavcıya haber vermemesinden dolayı savcının elinden dosya alındı, bu konu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile alakalı bir konu HSYK ile bir alakası yok. Verilen de bir kanun teklifi var bu da yarın görüşülecek bu kanunla amaçlanan şey herkesin bildiği şeyleri aslında daha büyük harflerle hayata geçirmektir. Bu bir milletvekilinin teklifi olarak geliyor, bugün hükümeti temsilen sayın Adalet Bakanımız bulunacaktır ve hükümetin görüşünü de görüşmelere bildirecektir.

Bugün yapılan açıklamadan haberim yok, görevlerini kötüye kullanmaya tanımlanacak şekilde bir husus varsa bunun 26. madde de belirtilen hususları vardır demek ki yeni bir kanun yapılarak daha belirgin maddeler yapılamalıdır, buda yapılacak olan düzenlemenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Muhalefetin bu konudaki eleştirilerini takip ediyorum, eleştiriler elbette yapılacaktır bunlar değerlendirilecektir. Böyle bir endişe olsaydı sayın Kılıçdaroğlu işini gücünü bırakıp deve güreşine gitmezdi. İç Tüzük görüşmelerinde kürüsüyü işgal ederek bu davranışlarını yasa tanımazlık olarak değerlendiren muhalefetin neden yapılamaz hale getirmek istediğini anlamıyoruz. Eleştiri yaparlar, teklif verirler olmazsa Anayasa Mahkemesi'ne giderler, hukuk devletindeyiz görüşmeleri kitlemek hukuksuzluk olur." dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA