• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Arınçtan internet yasasına destek sözü
27 Mayıs 2010 Perşembe 11:45

Arınç'tan internet yasasına destek sözü

İnternet Medyası Derneği üyeleri Kadir Has Üniversitesi'nin ev sahipliğinde biraraya geldi. Zirveye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başta olmak üzere internet medyasının önemli isimleri katılıyor..
Zirve, İnternet Medyası Derneği Başakanı Hadi Özışık'ın açılış konuşması ile başladı..

Özışık, internet medyasının artık tanınma vaktinin geldiğinin ve siyasilerden destek beklediklerini söyledi..

'FIFA bile interneti medya kabul edip organizasyonlarına davet edken Türkiye'de internet gazetecileri bir başbakanı ve cumhurbaşkanını takip edememizi bizleri üzmektedir' dedi..

Daha sonra söz alan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'İnternet ve bilgisayar artık gelişmiş toplumların vazgeçilmez aracı olmuştur.. Facebook ve twitter gibi paylaşım siteleri hayattaki sınırları kaldırmıştır' dedi..

İstatistiklere göre, internete girenlerin yüzde 70'lik kısmı haber almak için girenlerden oluştuğunu söyleyen Arınç, 'İnternet haberciliği giriş sayıları bakımından artık gazete t,rajlarının önüne geçmeye başlamıştır' dedi..

YASAKLARLA BİR YERE GELİNMEZ

Arınç, internette yasaklamalarla bir yere varılmayacağının altını çizerek, 'Bizim hükümet olarak da yasaklara bakış açımız bilinmekte' dedi.

OCAK AYINA KADAR YASAYI ÇIKARMAYI PLANLIYOR

TRT, Anadolu Ajans ve RTÜK'ün kendi bakanlığına bağlı olduğunu söyleyen Arınç, 'Göreve 1 yıl önce geldim. İlgili yasayla çalışmlarımız oldu. Önümüzdeki günlerde komisyona gelecek. En geç de Ocak ayında bu sorununuzu çözeceğimizi düşünüyorum' dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA